čtvrtek 6. října 2016

BEAUJOLAIS NOUVEAU 2016 - Sametová vína budeme letos pít na výročí Sametové revoluce - 17.11.2016


Na Beaujolais Nouveau 2016 se už teď můžete začít těšit. Je to dobrý ročník! Zpočátku se sice jevil jako ospalejší, hrozny to ale dohnaly v druhé polovině prázdnin. Srpen byl nadprůměrně teplý a suchý, což modrým odrůdám při dozrávání náramně svědčí. 


JARO NA VINICI

Jaro bylo v oblasti Beaujolais studenější (2°C pod průměrem), zamračenější (o 30 % méně slunečných dnů) a propršenější (o 30 % více srážek). Naštěstí se nekonaly žádné jarní mrazíky. Mělo to však za následek opožděné kvetení révy, které ale proběhlo nadprůměrně rychle. Réva kvetla pouhých 8 dnů.

LÉTO NA VINICI

Srpen, zejména jeho druhá polovina, a září přinesly nádherně slunečné a horké dny s minimem srážek, takže hrozny krásně dozrály. Mají přirozeně vyšší objem alkoholu a příjemně svěží kyselinky, které vínům ročníku 2016 zaručují šťavnatou ovocnost a sametovost.

Letošní Den B, který se slaví vždy třetí čtvrtek v měsíci listopadu, připadá na datum 17.11.2016, který je u nás zároveň svátkem "Sametové revoluce".

Zvýhodněnou kolekci, kde najdete čtyři červená a jedno růžové Beaujolais Nouveau a k tomu ještě jedno mladé bílé ze sousední apelace Macon, koupíte zde.



Objednaná vína tedy budeme distribuovat 16.11.2016, abyste si je stihli ve sváteční den vychutnat.


CO NAJDETE V NAŠÍ KOLEKCI: BEAUJOLAIS NOUVEAU 2016 ?

Do naší kolekce jsme zařadili dvě vína od Vinaře roku - Nicolase Romyho (Domaine Romy), který své hrozny pěstuje a svá vína vyrábí v bio režimu (Terra Vitis).

Nejoblíbenějším vínem naší kolekce, soudě podle počtu udělených hvězdiček a vždy nejrychlejšího vyprodání, je každoročně NEFILTROVANÉ Beaujolais Nouveau ze starých vinic.

Výborně hodnocenou zajímavostí je i NESÍŘENÉ a apelačně vyšší Beaujolais Villages Nouveau, při jehož výrobě hrozny kvasí i se svými třapinami, čímž přirozeně zvyšují obsah tříslovin a tudíž i přirozenou imunitu vína.

Nejvyšší medailové ambice i vloni potvrdilo oblíbené Beaujolais Villages Nouveau ze Chateau MALADRETS. Letos mu budeme opět fandit! :-)

Doplňkem k mladým červeným a růžovému Beaujolais je každoročně mladé bílé víno ze sousední oblasti - Macon, vyrobené z odrůdy Chardonnay -> Macon-Villages Blanc Nouveau 2016. Těšte se na suché, ovocně šťavnaté a minerální bílé víno, které my rádi pijeme až do Velikonoc.

Žádné komentáře: