pondělí 24. května 2010

VÍNO-TÝDNE: 6 nejprodávanějších v týdnu 17.–23. 5.



Věřím, že řada z vás by vyměnila zlatou hokejovou medaili za to, aby se o Novém vinařství mluvilo v zcela jiných souvislostech… Snad příští týden přinese pozitivní zprávy; nyní krátký pohled mezi šestici nejprodávanějších vín v uplynulých sedmi dnech.

1. místo – Fragolino / Rocca dei Forti, Itálie
Podeváté na prvním místě červené perlivé víno z Itálie. Tekuté jahody do každé rodiny, k sousedům, na pracoviště, do kina i k hokeji!


2. místo – Tramín červený výběr z hroznů 2008 / Réva Rakvice, řada Královna Kateřina
Z třetího místa na druhé povyskočil voňavý Tramín červený z řady Královna Kateřina. Odrůdová kořenitost, výrazné aroma růží v medu, polosladké plné víno. Ochutnejte s dalšími pěti Tramíny v krabici Naše nejlepší… Tramíny červené.


3. místo – Rulandské šedé pozdní sběr 2008 / Vinařství Šilinek
Na přelomu dubna a května se v top 6 objevovalo polosladké Rulandské šedé pozdní sběr 2008 od Šilinků z Pavlova – a nyní je zpět. Voní po ovoci až medu, v chuti je plné, harmonické, s minerální dochutí. Pozor, zbývá poslední lahev!


4. místo – Cépage Rulandské šedé 2008 / Nové vinařství
Opět pěkné čtvrté místo, 82 bodů z Víno Revue, od vás skoro 4,5 hvězdičky a 11 posledních lahví! Toto Rulandské šedé se vyznačuje zelenožlutou barvou, ve vůni i chuti je minerální až zemité s počátečním akcentem citrusových plodů.


5. místo – Cuvée 2 Laurus 2008 / Nové vinařství
Číslovka 9 značící počet zbývajících lahví jistě nepotěší příznivce této kupáže odrůd Tramín červený, Chardonnay a Sauvignon. Kde jinde si vychutnáte vůni odkvétajících růží a chuť kompotovaných máslových hrušek?


6. místo – Dornfelder pozdní sběr 2008 / Čebav
Vinař roku 2007 pro nás připravil z mladé a méně rozšířené odrůdy Dornfelder krásný nápoj: víno intenzivní tmavočervené barvy, s jemně aromatickou vůní a chutí.


Uplynulé dny jsme strávili přípravou na festival mladých vín, a tak jsme stihli sestavit jen jednu novou krabici – ovšem stojí za to! V kolekci Špalkův archiv zdarma totiž najdete krásně uleželé cuvée Gryllus červený 2001.
Týden plný dobrých zpráv vám přeje Víno-klub!

Žádné komentáře: