středa 20. června 2012

BEST OF... ZLOMEK & VÁVRA

Dnes bychom Vás chtěli blíže seznámit s novinkami ze sklepa boršického vinařství Zlomek & Vávra. Včera jsme je totiž společně prezentovali TOP 100 firmám na Žofíně, tak jsme Vám z nich dnes vybrali TOP 6 vín. Všechna vína jsem si předem prochutnala a vybrala si je, ale kolekci bych klidně mohla sestavit jen podle toho, co se nejrychleji vypilo. Hlas lidu :-)


Nejdřív nám došla suchá Rulanda šedá, pak vlajková loď Rulanda bílá a hned potom suchý Ryzlink rýnský. Tyto favority samozřejmě naleznete ve zvýhodněné BEST OF... kolekci. Musím Vás ale upozornit i na skvělého svěžího a ovocného Müllera, kterého jsme do kolekce nenominovali, protože je to taková nedoceňovaná odrůda. Pokud ale hledáte skvělé vínko na prázdninové popíjení, je to můj tajný tip. Já jsem ho popíjela v průběhu celé degustace :-)

Do kolekce jsme ale zařadili rafinovaný Muškát, který má sice ještě trošku zastřenou vůni (je mladý :-), ale v chuti má neuvěřitelně krásné tóny čerstvě natrhaných hroznů. To je přesně to, co já na této odrůdě zbožňuju. Ve víně chutná tak, jako na keři. Navíc není sladký, takže bude příjemným společníkem k pěknému posezení. S klukama jsme se přeli o tom, zda ho pít na začátku nebo na konci degustace, tak nám klidně napište Váš názor. Já bych ho dávala aperitivně, protože je suchý a kořenitý. Aromatikou ale sedí víc na závěr degustace. Tak uvidíte...

Pro podobné příležitosti využijte i růžové cuvée Kristýna, pojmenované podle nejstarší dcery Libora Zlomka, tak si dovedete představit, že tam dali to nejlepší. Vyzrálejší Svatovavřinecké rosé, dokonce až ve výběru z hroznů, se suchou Frankovkou, spolu vytvořili osvěžující polosuché jahůdkové víno. Chodili pro něj zejména mladé dámy, i když ne tak mladé jako samotná Kristýnka, ta má zatím 10 let. Její cuvée je ideálním pitím k bazénu, hodně ho vychlaďte a večer už Vám nic nepokazí...

Na závěr jsme vybrali královskou odrůdu Chardonnay. Není postaveno na primární aromatice, tzn. že není prvoplánové, je spíše tělnatější, a tak se dobře pije k jídlu, dokonce i k masitějším pokrmům.



PRÁZDNINOVÁ SOUTĚŽ - VYFOŤTE SE SE ZLOMKEM A VÁVROU

Vyhlašujeme prázdninovou soutěž se Zlomkem a Vávrou. Vemte si Zlomka a Vávru na dovolenou a vyfoťte se s ním nebo s nimi osobně nebo jen lahve s krajinkou a napište nám, odkud to je. My všechny fotky nahrajeme do alba na našem facebooku nazvaného ZaV NA PRÁZDNINÁCH 2012. Vyhraje ta fotka, která bude mít nejvíc palců. Soutěž potvrvá do 1. 9. 2012, tzn. do této doby můžete posílat fotografie a dávat jim palce.



Vítěz získá karton Rulandských bílých, což je vlajková loď z Boršic. 2x Rulandské bílé 2011 pozdní sběr, 3x Rulandské bílé 2011 výběr z hroznů a 1x Rulandské bílé 2007 pozdní sběr, což je památná lahev, které je už jen 13 ks a stojí 959 Kč. Byla to druhá nejlepší Rulanda na Valtických vinných trzích, TOP víno Slovácka a získala asi 7 dalších medailí.


Přikládám ale i ukázku pozdravu ze Sardinie. Invenci a kreativě ale meze neklademe a těšíme se na Vaše výtvory!





Já jsem se včera na Žofíně vyfotila zatím jen s Vávrou, protože Zlomek nás fotil, ale nebojte, já nesoutěžím :-)















Žádné komentáře: