úterý 27. listopadu 2018

Vánoce v krabici 2018

Nejžádanější kolekce roku je tady!!! Naše kolekce vín VÁNOCE V KRABICI, která je přesně vyladěná k tradičnímu vánočnímu menu, Vám totiž vyřeší hned několik starostí najednou. Vyřešíte si s ní své sváteční vinné menu a klidně i několik dárků pro své blízké či vzdálené příbuzné a obchodní partnery.

Právě proto, že je tato kolekce oblíbeným vánočním dárkem, ji balíme do speciální vánoční odnosné krabice, do které dále přikládáme i dopis s vánočním menu, kde je vždy napsáno i něco o vínech včetně doporučeného pořadí konzumace či kombinace se svátečními pokrmy tak, aby si ji dokonale vychutnali i ti, co nás na internetu třeba vůbec nesledují.

Oblíbenost této kolekce a fakt, že ji děláme už dvanáctým rokem, je obrovsky zavazující, chceme-li zároveň udržet vysoký standard vín a příjemnou cenu kolekce, abyste z ní měli o svátcích co největší zá(u)žitek ;-)

Letos si můžete vybrat kolekci se SEKTEM (perlivou) či bez sektu (neperlivou) nebo ve zvýhodněné dárkové bedýnce (v bedýnce).
Vína do vánoční kolekce jsme letos vybírali z 89 skvělých předvybraných vín, která by si tam zasloužila být všechna. Po náročných finálových kláních ochutnávaných a rozhodovaných naslepo jsme pro letošek zvolili tuto vánoční sestavu:   
  • Aperitivem do perlivé kolekce byl letos zvolen Sekt Matthias - pravý sekt vyrobený tradiční šampaňskou metodou z odrůd Pinot blanc a Chardonnay. Kdyby Vám snad o Vánocích chybělo zlaté prasátko, tak Matthias se Vám na stole blýskne velkou zlatou medailí z Texasu. Nebo se podívejte na jeho hvězdičky u nás (zde).
     
  • Aperitivní post v neperlivé kolekci jednoznačně vyhrál Ryzlink vlašský 2017 z Mikrosvínu, jehož neporazitelnou pozici potvrdilo i nejvyšší ocenění v soutěži Prague Wine Trophy, kde se stal Šampionem. Toto krásně suché minerální víno připraví žaludek na náročné štědrovečerní hody.
     
  • Ke smaženému kaprovi se vždy hodí pěkně vyzrálá burgunda. Svou plností nás letos nejvíce zaujalo Rulandské bílé z výjimečného ročníku 2015. Pochází z Dunajovického Zimního vrchu a my doufáme, že budou bílé Vánoce na štědrovečerním stole i za okny.
     
  • K vánočnímu cukroví Vám bude letos nejvíc ladit (nebo ledit ;-) ledové víno z odrůdy André s tóny medu a kandovaných citrusů koncentrované do každé kapky tohoto vzácného dezertního vína. Pro zachování jeho svěžesti si ho před podáváním vychlaďte na cca 8°C.
     
  • K půlnočním chlebíčkům se nejlépe hodí suché a minerální bílé víno. Po celodenním slavení Vás určitě nejlépe osvěží oblíbený suchý německý Ryzlink. Těšte se na tóny bílé broskve, lipového květu, kandovaných limetek s dovětkem lékořice. Můžete ho alternativně podávat i jako sváteční aperitiv v případě, že byste našli jiné (třeba snídaňové) uplatnění pro náš štědrovečerní sekt.
     
  • Klasikou naší vánoční kolekce je Tawny portské, které si svůj úkol plní coby aperitiv na 1. svátek vánoční. Nemusíte ho ale vypít celé, protože klidně vydrží i rok, pokud to tedy vydržíte Vy a Vaše sváteční návštěvy.
     
  • Ke slavnostnímu obědu na 1. svátek vánoční, k němuž se obvykle podává svíčková nebo kachna, Vám opět doporučujeme víno z výjimečného ročníku 2015. Je to nejlepší červené víno, které kdy ve vinařství Zlomek a Vávra vyrobili, proto ho nechali 20 měsíců zrát v sudech z francouzského dubu. Svou premiéru si tento borůvkovo-ostružinový Cabernet Sauvignon s tóny čokolády a tabáku odbude až na Vašich svátečních stolech a my jsme si jisti, že bude zlatým hřebem Vašeho letošního slavnostního hodování.

Na závěr se s Vámi podělím o jednu praktickou radu. Pokud jste doma na Štědrý den jenom čtyři (dospělí), doporučuji podávat vybraný aperitiv již ke snídani. Sice (snad) neuvidíte zlaté prasátko, ale sváteční den bude o to veselejší. My jsme doma totiž nikdy nestihli u večeře vypít obě dvě lahve, protože spěcháme ke stromečku, takže jsme i kapra zpravidla zapíjeli aperitivními bublinkami, (které jsou z burgundských odrůd a hodí se i pro tento případ). Plánované víno ke kaprovi jsme pak snoubili až s chlebíčky... Pokud se rozhodnete pro stejný postup, doporučuji Vám naši osvědčenou kombinaci Sektu Matthias k míchaným vajíčkům podávaným se sýrem parmezánového typu ;-)

1 komentář:

sivaleela řekl(a)...

The delightful and inventive holiday experience "Christmas in a Box 2018" captures the essence of Christmas. This captivating show uses a well chosen assortment of holiday components that have been artfully packed for maximum enjoyment to bring the magic of the season to life. Every element, from the exquisitely decorated ornaments to the painstakingly made snacks with a festive theme, demonstrates the attention to detail. Children and adults alike will enjoy the immersive experience that is made possible by the addition of interactive and surprise components. This box serves as a reminder of the joy that can be found in the smallest yet most considerate actions, in addition to providing a tangible celebration of Christmas.
fatal motorcycle accident in virginia
commercial truck accident lawyers