čtvrtek 6. září 2018

Vinařem roku a Králem vín 2018 je...

https://www.vino-klub.cz/kral-vin-2018-nejlepsi-kolekce.htm
V polovině července jsme uvedli nejmedailovější kolekci Volaříka, kterou teď nabízíme ve druhé verzi - zde, protože ta původní je vyprodaná, a už zase musíme udělat update ve Volaříkových titulech! Nejenže získal třetí triumf v soutěži Vinař roku, čímž už se dále soutěže nemůže účastnit v jiné roli než jen jako porotce, aby ten titul mohla vyhrát i jiná vinařství, ale zabodoval i v soutěži Král vín, kde dokonce získal svůj sedmý titul za nejlepší přihlášenou kolekci vín.
Tituly celkem:
VINAŘ ROKU - 2011, 2014, 2018 
KRÁL VÍN - 2010, 2011, 2012, 2014, 2015, 2016 a 2018
Šampion Valtických vinných trhů v letech 2011, 2013, 2014 a 2018 
Ve vítězné kolekci VINAŘ ROKU 2018 je jen pět lahví (takže si do krabice můžete přihodit jakoukoliv další lahev, kterou chcete ochutnat, abychom vám neposílali vzduch ;-). Čtyři vína pochází z aktuálního ročníku 2017, který už měla pod palcem nová enoložka vinařství Eliška Becková. Ta se zhostila nelehkého úkolu a po deseti letech na této pozici nahradila Filipa Mlýnka. Eliška však není ve vinařství úplným nováčkem, po čtyři roky zde byla Filipovou pravou rukou. Počet letos nasbíraných titulů potrvzuje, že se Volaříkovi výměna kapitánské pásky povedla.
https://www.vino-klub.cz/vinar-roku-2018-vitezna-kolekce.htm
https://www.vino-klub.cz/vinar-roku-2018-vitezna-kolekce.htm
NEJMEDAILOVĚJŠÍ: Terroir Ryzlink rýnský - nejmedailovějším vínem kolekce je tento Ryzlink rýnský z trati Purmice. Již kdysi jsme této viniční trati přiřkli titul Trať roku a opět se to potvrzuje. Toto víno má 6 medailí z prestižních soutěží. Přestože je uváděn jako polosuchý, je v kategorii vín, která mohou být vzhledem k vyšší kyselince a jejímu poměru ke zbytkovému cukru uváděna i jako suchá. Víno vám krásně zaplní celou pusu. Říkáme mu "Rýňák plná huba". Má charakteristickou chuť zralých meruněk, které jsou naprosto skvěle vyváženy pikantní kyselinkou a delikátně slanou mineralitou.
NEJVZÁCNĚJŠÍ: Ryzlink vlašský ze Železné - výběr z cibéb. Není to jen sladké víno. Je to naprosto luxusní a vzácné dezertní víno. Vždycky vám píšeme, že Železná je naší nejlepší a nejdražší viniční tratí a že Vlašáky ze Železné by se měly platit zlatem. Vína z této trati jsou hodně minerální a dlouhověká. Protože se jedná o výše položenou trať, sbírají se zde hrozny vždycky později, než jinde. No, a když se povede, aby zde hrozny vyzrály do vzácného cibébového výběru, aby na keřích prostě neshnily nebo aby je nedejbože někdo neukradl, tak je skoro vyhráno. Pak už se to jen nesmí zkazit ve sklepě ;-) A to Eliška zvládla. Je to mohutné, delikátní a vzácné dezertní víno medové chuti se svěže pikantními tóny kandovaných citrusů.
V letošní nejlepší kolekci KRÁLE VÍN 2018 je šest lahví. Ročník 2017 je zde opět zastoupen čtyřmi víny. Porotci soutěží VINAŘ ROKU a KRÁL VÍN se protnuli na dvou medailistech: Ryzlink rýnský 2017 výběr z hroznů z Ořechové hory a Ryzlink rýnský 2017 výběr z hroznů ze Zimního vrchu. V ročníku 2017 vůbec více bodovaly Volaříkovy Rýňáky. Chválím porotce Krále vín, že zde vyzdvihli Terroir Vlašák 2016 ze Železné, jehož chuť je plná klasické kovové minerality. 
https://www.vino-klub.cz/kral-vin-2018-nejlepsi-kolekce.htm
https://www.vino-klub.cz/kral-vin-2018-nejlepsi-kolekce.htm
Za pozornost stojí i klasicky kvašený a 30 měsíců odležený extra brut sekt z Frankovky. Pokud máte rádi bublinky a třešňový kompot, pak je pro vás tento pravý sekt jasnou volbou.

Žádné komentáře: