pátek 10. srpna 2018

Koktejly pro dospělé, sirupy pro děti

Koktejly pro dospělé, sirupy pro dětikdyž jsem dnes ráno cestou do práce zapnula rádio, dozvěděla jsem se, že bychom každý den měli vypít 4-5 litrů tekutin. Jenže ono dostat do sebe takové množství tekutin není jen tak a voda vás po chvíli přestane bavit. A tak se stane, že kolem poledne začínám(e) pokukovat po nějaké šťávě či limonádě a večer přichází čas na alkohol.
A proč si pitný režim trochu nezpestřit a nezkusit si doma udělat svůj vlastní osvěžující vinný drink na léto?


Osobní zkušeností jsme došli na to, proč se v létě dělají střiky. Pokud chcete víno nebo bublinky konzumovat po celý letní den, je potřeba snížit obsah alkoholu, nejlépe přidáním studené vody. Zředěním ale snížíte i chuť vína, kterou je pak potřeba přikrášlit, ať už sirupem, mraženým ovocem a/nebo bylinkami.

A nyní přichází čas na náš Víno-klubí koktejlový recept. Jeden po vzoru slavného koktejlu Kir Royal - Klubito - a druhý po vzoru veleoblíbeného Aperol Spritz - Klubitz. Oba recepty jsou variabilní a snadno pozměnitelné tak, aby lahodily vaší chuti.

1/ KLUBITO
Koktejl podáváme ve vysoké skleničce, nejlépe flétnového typu. Na dno nalijeme trochu Tomova sirupu: doporučujeme použít malinový nebo jahodový  A v tomto případě opravdu platí, že méně je více. Poté použijeme bublinky např. tuto španělskou Cavu. Nebo pokud vás to v létě táhne k vodě, hodí se i tato suchá Cava ve svěžím letním námořnickém hávu. Bublinky nalíváme velmi opatrně, po skle, aby sirup zůstal oddělený od bublinek. Na závěr přihodíme pár kostek ledu nebo zmražené ovoce dle vaší fantazie.

2/ KLUBITZ
Nejprve zasypeme sklenici ze 2/3 ledem. Na dno sklenice nalijeme malé množství Tomova sirupu. Doporučujeme použít buď pampelišku nebo bezinku. Poté nalijeme zhruba do třetiny sklenice sodovku a dolijeme dvojnásobným množstvím bublinek (např těchto: Louis Perdrier Brut sekt nebo těchto: Coste Petrai - Prosecco Frizzante). Na závěr přidáme plátek limetky.
Koktejly pro dospělé, sirupy pro děti


Co se týká míchání, vaší fantazii se meze nekladnou. Zde je pár našich osobních postřehů a tipů:
  • S růžovými víny krásně ladí zázvorový sirup.
  • Okurkový sirup míchejte se svěžím suchým bílým vínem.
  • Pokud chcete mít víno alkoholické spíše méně než více, nebojte se přidat trochu sodovky. 
  • Ovoce dělá dojem! A takové mražené maliny drink krásně osvěží a ochutí. 
  • Nebojte se použít bylinky ze zahrádky. Máta se hodí téměř ke všemu, snítku rozmarýnu vhoďte do skleničky suchých bublinek. Levandule je taky super, jen s ní drink pouze promíchejte, má velmi intenzivní vůni.  
  • A ledem rozhodně nic nezkazíte!
Koktejly pro dospělé, sirupy pro děti
S Tomovými sirupy máme opravdu dobré zkušenosti i reference od našich zákazníků. Jsou vyráběny pouze z českého ovoce, zeleniny a bylinek, které jsou následně ručně zpracovávány. Nenajdete v nich žádná zbytečná barviva ani chemikálie :-). Mně osobně se osvědčily na všech rodinných oslavách. Vždycky beru s sebou víno pro dospělé a sirupy pro děti. Všechny Tomovy sirupy najdete zde: www.vino-klub.cz/sirupy a všechna naše šumivá vína najdete zde: www.vino-klub.cz/bublinky.

Tomovy sirupy

Žádné komentáře: