pondělí 3. července 2017

Letní pití - Zn. bez vývrtky

Naše kolekce Letní pití je složena ze samých mladých, svěžích a lehkých vín, která se dají pít po celý den, protože mají spíš nižší obsah alkoholu, takže po nich neztěžknou nohy ani myšlenky. 

Všechna vína jsou uzavřena šroubovacím uzávěrem, což je velmi praktické nejen pro jejich chlazení, ale i pro převážení/přenášených již načnutých lahví. 

Pro nejlepší osvěžení je doporučujeme vychladit na cca 8 - 10°C. Pro celodenní konzumaci ve vedru je ovšem bezpečnější si z nich míchat vinné drinky - se sodou a/nebo se sirupem, chlazené ledem nebo lépe mraženým ovocem.

Letní pití zkrátka vykouzlí pohodovou atmosféru kamkoliv vás vaše letní cesty zavedou - na chatu, na grilovací party, na piknik nebo na loď.

Nejčerstvějšími novinkami v této naší osvědčené kolekci na léto jsou dvě jemně perlivá vína (frizzante), která umí díky svým bublinkám osvěžit ještě víc.

Frizzante rosé z Modrého Portugalu od Bábíčka a Vacenovského je nejnovějším a zároveň nejsušším vínem kolekce. Jsme rádi, že už i na Moravě pochopili, že nejlépe se osvěžuje pitím bez cukru. Bez naondulovaného cukrkandlového přikrášlení tak ve víně ucítíte čisté a svěží tóny třešní. Frizzante ve skleničce i krásně vypadá. Můžete ho na grilovací party podávat jako aperitiv nebo se jím osvěžovat při celodenním opalování u bazénu.

Italské frizzante Promosso od Montelvini je jemně a příjemně perlivé víno slámově žluté barvy. Už jsme ho s úspěchem testovali na jedné velké letní party. No, a vypilo se vše! Jeho vůně je ovocná, delikátní a lehce aromatická. Má pěkně šťavnatou kyselinku a příjemně svěží dochuť. Můžete ho případně použít i na míchání drinků, např. pomerančový Aperol Spritz nebo bezinkové Hugo.

Co v kolekci najdete?

  • Lehké a suché BV bublinky krásně zaplní pusu, ale nezatíží hlavu. Ideální na letní posezení na terase.
  • Ovocné Montelvini - Promosso Frizzante z italské oblasti Veneto se hodí především jako aperitiv. Štavnatá kyselinka se bude výborně snoubit s rybími pokrmy a těstovinami.
  • Veltlínské zelené od Zlomka & Vávry, které voní po medu a lipovém květu. V chuti poznáte zelené mandle a typický pepřovitý závěr.
  • Už dlouhá léta vám píšeme, že v žádné jiné zemi neudělají taková Vlašák jako u nás. Krásným příkladem je právě tento Vlašák z Mikrosvínu, jež voní po oříškách v medu.
  • Suchou Rulandu šedou, jež chutná po nazrálých hruškách. Ve vůni ucítíte meruňky a odrůdově typickou chlebovinku.
  • Příjemně pitelný Hortův Viognier s květinovými tóny a vyzrálostí žlutého ovoce s typickými 12,5 % alkoholu.

Žádné komentáře: