pátek 12. února 2016

VALENTÝNSKÉ ŠLÁGRY pro ni i pro něj

V neděli opět slavíme Valentýna. V uplynulých letech už jsme vám toho o lásce (a víně) napsali mnoho, např. toto. Celá léta však čelíme zajímavému faktu, že Valentýn je v tuzemsku přijímám stále složitěji coby imperialistický import komerčního svátku. Co jiného si však zaslouží svůj svátek než právě Láska? Na lásku přece věří(me) všichni!

Níže jsme Vám vytipovali naše letošní VALENTÝNSKÉ ŠLÁGRY - pro ni, pro něj i pro oba. Pokud budete chtít slavit celý víkend, budete potřeboval celou kolekci, kterou koupíte o 5 % výhodněji. Na přání Vám vložíme přání i do krabice ;-)

Pokud někomu budete chtít poslat lahev coby překvapení nebo si i ulevit od tajné lásky, která Vám svírá žaludek, využijte naši dárkovou službu VZKAZ V LAHVI. Pokud nevíte, co do VZKAZU napsat inspirujte se naším sofistikovaným polotovarem "vzor k vyznání lásky". Přepište si ho metodou *nehodící se škrtněte, díky tomu získáte 2 x 233 tis. kombinací.
 

Naše dárková služba Vzkaz v láhvi... jednoduchý způsob jak někomu udělat radost (skoro) bez práce ;-).
PRO NI:
HILLINGER - SECCO PINK RIBBON
Chutná i pomáhá!
Jaký nápoj se hodí na oslavu Valentýna víc než bublinky? Růžové bublinky!
Jsou vyrobeny z odrůdy Pinot Noir a díky tomu jsou krásně elegantní a jahůdkové. A přesto suché! Pokud Vaše drahá polovička preferuje sladké jahůdky, doporučujeme vybrat osvědčené Fragolino.


Růžová stužka?
Z každé prodané lahve odvádí Hillinger 1 EUR na podporu projektů proti rakovině prsu. Takže si budete opravdu připíjet na zdraví!

PRO NI:
CODORNÍU - CAVA ANNA ROSÉ BRUT
Šampaňská kvalita za španělskou cenu
CODORNÍU je jedno z nejstarších španělských vinařství, jehož zakladatel je považován za duchovního otce španělských šumivých vín zvaných CAVA. První Cavu vyrobili v roce 1872 kvašení vína v lahvi tradiční šampaňskou metodou. 
ANNA Rosé je vyrobena ze 70 % z Pinotu Noiru a z 30 % z Chardonnay. Díky 15 měsíčnímu ležení na kvasnicích má jemné bublinky. Voní po třešních a chutná po jahůdkách. 
Je suchá, teda brut suchá! Kdybyste si náhodou mysleli, že Vám díky obalu připomíná cukrovou vatu. 
V reálu ta lahev vypadá úžasně! A chutná i chlapům ;-).


PRO NI:
MIKROSVÍN - TRAMÍN ČERVENÁ
Afrodiziakální víno?!
V žádné naší Valentýnské nabídce ještě nechyběl Tramín červený z Mikrosvínu, a to nejen proto, že má kytičky na lahvi, ale i v lahvi. 
Tramín je charakteristický vůní růže a někteří jeho pikantně kořenité chuti dokonce připisují afrodiziakální účinky. 
Díky tomu, že je polosuchý, jej můžete velmi dobře kombinovat s asijskými specialitami a recept na pikantní Valentýnský večer je na stole ;-).


PRO NI:
DIEMERSFONTEIN - PINOTAGE 
Čokoláda, po které se nepřibírá
O tomto jihoafrickém čoko-kávičkovém potěšení jsme už napsali mnoho slov. Dokonce jsme jí věnovali i jedno naše degustační video - kuk sem -, při jehož natáčení jsme naslepo otevřeli i ročník 2007 a byl skvělý!
Z toho vyplývá, že čoko-kávičkovou Pinotage můžete pořídit i své lásce budoucí, která musí, stejně jako víno, uzrát ;-).
Diemersfontein Pinotage je velmi extravagantní víno. Někdo ho miluje, někdo nenávidí. Má výrazné tóny čokolády, kávy a kouře, v chuti šťavnatě višňové.


UNISEX:
BYLINNÉ VÍNO - ERASMUS
Nápoj lásky - pro muže i ženy
Vinný mok s léčivými bylinami na osvěžení tělesných šťáv a bystrosti ducha. Má pozitivní vliv na sexuální aktivitu mužů i žen. Skládá se ze suchého vína, macerátu z bylin, koření a včelího medu. Léčivé byliny jsou do vína vmíchávány třikrát denně po dobu 28 dní od úplňku k úplňku. Po ukončení fáze míchání se do vína v přesně určených dnech přidává akátový med, který jako jediný druh medu nikdy neztuhne.
Doporučené dávkování pro prevenci je 2 dcl bylinného vína denně. Bylinná vína Vám jinak po otevření vydrží v ledničce zašpuntovaná i vez vakua klidně měsíc. To se hodí, kdybyste kůru nebrali pravidelně, nebo byste léčivé nápoje střídali.

PRO NĚJ:
EGO - RULANDSKÉ ŠEDÉ, RULANDSKÉ BÍLÉ, CHARDONNAY, 2014
Nadupaný Egoista
Chlapi se musí obdarovávat a chválit stejně často, ne-li častěji, než ženy. Musí se na to ale jít s lehkostí a vtipem, aby necítili rozpaky a aby se s tím mohli pochlubit kamarádům v hospodě.
Tradičně a rádi pro tento účel doporučujeme vína z limitované edice EGO ze Zámeckého vinařství Bzenec. Tentokrát jsme vybrali cuvée burgundských odrůd, které má chlapácky nadupaný bezcukernatý extrakt ve výši 31,1 gramů! (to kdyby se ten Váš zase potřeboval poměřovat ;-)
Překvapení a vnitřní radost Vašeho milého za 159 Kč určitě stojí!


PRO NĚJ: 
DUE PALME - PRIMITIVO 
Primitivo k večeři
V podobném duchu jsme vybrali i oblíbené, plné, jihoitalské víno z odrůdy primitivo, které ale v chuti vůbec primitivní není! Váš milý ho možná ocení víc než rudou rtěnku.
Udělejte mu k tomu lasagne, ugrilujte hovězí burger nebo upečte kachnu a bude Vás milovat dalších 364 dní (letos vlastně dalších 365 ;-)
Láska přeci prochází žaludkem, a ne že ne.


PRO NĚJ:
DAMIOSEAU - RHUM VIEUX VSOP 42 %
Hledáte něco speciálního?
Tento vynikající rum z karibského ostrova Guadeloupe, kde stále platí přísná francouzská legislativa, se nevyrábí z melasy, tedy z odpadu při výrobě cukru jako většina komerčních rumů, ale z čistě cukrové šťávy získané přímo z cukrové třtiny!
Jedná se o vyvážený blend rumů, který zrál minimálně 4 roky v dobových sudech po bourbonu. Převládá v něm vůně po sušených citrusech. Jeho chuť je pikantní a dlouhotrvající jako vaše láska ;-)



Žádné komentáře: