středa 10. února 2016

5 DŮVODŮ PROČ PÍT BUBLINKY každý den

Těší nás, že se i u nás pije stále více bublinek! A to je potřeba oslavit, aby se jich pilo ještě víc! :-) Třeba jako v Německu nebo v Itálii.

Proč pít bublinky?

1/ jsou slavnostní
každý okamžik, kdy se pijou bublinky, je sám o sobě slavnostní. Nešetřete si je jen na oslavy! Atmosféru si ještě podtrhněte výběrem krásných skleniček, ať už vyšších, ve tvaru flétny, nebo baculatějších, které se hodí na starší šumivé exempláře.

2/ rychle zvednou náladu a ostrovtip
díky bublinkám se alkohol dostane rychleji do krevního oběhu, takže se uvolníte a začnete se usmívat. Podle některých studií mají bublinky vliv i na zvýšenou aktivitu mozku, tak se nedivte, že ve společnosti začnete ihned sršet vtipem ;-)

3/ jsou stejně zdravé jako červené víno
obsahují totiž stejně antioxidantů, které nám pomáhají bojovat proti volným radikálům

4/ skvěle se hodí k "afrodiziakálním" jídlům
jako jsou ústřice nebo lehce kořeněné asijské speciality

5/ voní prý jako ženské feromony
podle výzkumu Dr. Max Lakea se vůně šumivých vín, a to zejména těch, která jsou vyrobena z bílých odrůd, dá přirovnat k vůni ženských feromonů.


Kdyby Vás nepřesvědčil ani jeden z výše uvedených argumentů, máme v rukávu poslední trumf. Díky dnešní zaváděcí ceně na francouzský sekt - LOUIS PERDRIER - budete moct slavit každý den!

Sekt Louis Perdrier je vyroben ze 3 odrůd: Chenin Blanc, Ugni Blanc a Folle Blanche. Metodou charmat (druhotným kvašením v tanku) ho vyrábí ve známém burgundském vinařství Patriarche Pere et Fils.

V ústech ucítíte příjemně jemné perlení, elegantní lehce ovocnou chuť s malinkou hořčinkou na konci. Má jen 11 % alkoholu, takže Vás neodbourá ani když si ho dáte úplně hladoví jako aperitiv.  

Na našem Vínomatu ho nyní koupíte jen za 149 Kč, místo běžných 179 Kč, tj. se slevou přes 16 %.

www.vinomat.cz

Žádné komentáře: