první moravský vinný likér: MOLVAN
Molvan obdržíte ve vychytaném stříbrném balení s čokoládou (viz. níže) |
Po čtyřech letech zrání jsme se konečně dočkali nalahvování prvního vinného likéru, který vyrobili šikovní kluci Zlomkovic a Vávrovic. Likér byl vyroben z hroznů, které uzrály na vinicích v Boršici u Blatnice. Právě po zdejší známé vinařské trati, které se říká Molvy, dostal likér své jméno: Molvan.
Kluci z vinařství Zlomek & Vávra našli inspiraci k výrobě tohoto likéru ve Francii v oblasti Cognac. Recepturu výroby si trochu upravili, takže likér není tak silní (18 % alkoholu) jako známý koňak. Vína byla 3x destilována a vzniklý destilát zrál čtyři roky v malých dubových sudech se 100% hroznovou šťávou. Likér voní jako sušený kokos, křížaly a sušené meruňky. V chuti je šťavnatý a medově-ovocný.Bílý Molvan je vyroben z odrůdy Chardonnay a má 160 g/l zbytkového cukru.
Červený Molvan je vyroben z Merlotu a má o něco méně, 107 g/l zbytkového cukru.
Molvan a čokoláda = nejlepší kombinace |
Žádné komentáře:
Okomentovat