neděle 15. listopadu 2015

JAK SI ODEČÍST VÍNO Z DANÍ

Mnozí z Vás, kteří máte menší eseróčka nebo jste dph platící osvč, tápe v daňové legislativě, která za určitých předpokladů povoluje použít víno coby reklamní dárek. A není lepší období, kdy si to ujasnit nebo připomenout, než před Vánoci ;-)

Pokud se jedná o víno tiché (bez bublinek), hodnota daru včetně obalu nepřesáhne 500 Kč bez DPH a je označeno logem firmy nebo její značkou, můžete si ho odečíst jak z DPH, tak i z nákladů.

Přesněji a složitěji: ...je daňově uznatelným výdajem jako drobný reklamní a propagační dárek dle daně z příjmu (§ 25 odst. 1 zákona o daních z příjmu) a tímto vzniká i nárok na odpočet DPH.


Jak označit víno logem nebo značkou? 

Nejefektivnější způsob, který jde aplikovat i na menší počet lahví, je dotisk loga nebo přání přímo na etiketu. Při odběru 60 a více stejných lahví, uděláme dotisk zdarma. Jinak za příplatek 10 Kč. Pokud budete chtít investovat víc času a peněz, lze vyrobit speciální etikety, visačky, nálepky, a to jak na lahev, tak na krabici. 


V případě, že máte tašky nebo krabičky s firemním logem už vyrobené, stačí lahve dovnitř jen naskládat. 
Zavolejte nám! 724 239 045 - Rádi Vám odpovíme případné další dotazy, vybereme reprezentativní lahve i odrůdy a zajistíme jejich označení logem, dárkově zabalíme a případně i předáme příjemci daru.

Proč je víno je dárek jak víno?

  • každý ho na Vánoce užije
  • odečtete si ho z daní (z DPH i daně z příjmu)
  • získáte bonusové korky (za ty si budete moct vybrat víno pro sebe ;-)
A nezapomeňte (!) pokud objednáte na 2500 Kč, máte dopravu zdarma a při objednávce nad 5000 Kč od nás dostanete dokonce slevu 5%. 

Žádné komentáře: