čtvrtek 6. srpna 2015

SVATBA...

Svatba je pro všechny důležitou životní událostí, která musí být za každou cenu perfektní. Nechte se inspirovat kolekcí vín, kterou Veronika z Víno-klubu sestavila ke svatbě své kamarádky. Vína v kolekci respektují chronologii svatebního dne z pohledu nevěsty, která je vždy hlavní hrdinkou dne. Vína lze darovat i jednotlivě, každé má svůj příběh ;-) 

P.S. Pokud se nevěsta vdává těhotná, můžete přeskočit až na víno č. 6, které je ideálním dárkem do novomanželského archívu. Předpíjení si nevěsta neužije a medovina na plodnost by v tomto případě byla bezpředmětná ;-) 


Správná žena se prý podle filmu Bobule pozná tak, že si dává ke snídani vlašák. Nehovoříme zde ovšem o klasickém vlašském salátu plném majonézy, ale o skvělém minerálním víně z Mikulovska! Díky tomuto suchému vínu, vyrobenému z naší národní odrůdy - Ryzlinku vlašského, dostane celý svatební den úplně jiný rozměr, co do výšky i šířky ;-)




  • Ke kadeřnici s družičkami - BÍLÁ CAVA (nikoli káva!) 

Lehké bublinky (jen 11,5 %) v elegantní bílé lahvi, která vypadá jako kabelka od Gucci, navodí u kadeřnice fajn atmosféru a perfektně zabojují s předsvatebním stresem. Tato španělská Cava má díky 15 měsícům kvašení v lahvi velmi perzistentní perlení. Na nose vyniknou citrusy, tropické plody a vůně briošky.

V chuti je příjemně svěží a lehká, takže vykouzlí úsměv na tváři a nohy neztěžknou!

O CAVĚ, mladší sestře šampaňského, se dočtete na našich VÍNOVINÁCH.




Pro slavnostní přípitek jsme zvolili prvotřídní Champagne Blanc de Blanc (100% Chardonnay), heboučké jako nevěstin závoj, s velmi jemným perlením a sametovým pocitem v ústech. Hrozny z Grand Cru vinice zpracovali v mladém, ale uznávaném šampaňském domě Bruna Paillarda.

Co dodat? Jen aby si čerství novomanželé pohlídali, že si do skleničky nikdo z hostů nepřihodí jahodu! ;-)



  • Dezertní víno k dortu, stylově ve svatební barvě - sicilská MARSALA

Společným nakrojením dortu to ještě nekončí! Naopak, sbírají se při něm síly na večerní tanec. K dezertu rozhodně nesmí chybět vyladěné víno, navíc v barvě svatby! Z trendů roku 2015 si nevěsta vybrala právě barvu vína Marsala (červenější bordó vínová). 

Vybrané dezertní víno Marsala Superiore Secco není ani suché, ani sladké, ale tak akorát, aby doprovodilo rafinovaný dort.



  • Víno na svatební cestu - nejlepší MEDOVINA na světě


Medovina neboli víno z medu je nápoj zdraví, lásky a plodnosti. V minulosti byla oblíbeným svatebním darem (odtud lze vystopovat původ slova líbánky - v angličtině honeymoon). Novomanželé ji mají pít každý den, aby zabezpečili své rodině plodnost a hojnost.

Včelovina, jak se vybraná medovina nazývá, v sobě snoubí delikátní chuť medu a bylinek. Nádherně se kombinuje například se salátem s kozím sýrem, medem a vlašskými ořechy.

Tato Včelovina byla na mezinárodním včelařském kongresu zvolena nejlepší medovinou na světě!


Šestý vzorek je inspirován známou písničkou od Michala Tučného ...když si báječnou
ženskou, vezme báječnej chlap, tak maj báječnej život plnej báječnejch dní bez útrap, celej den jen tak sedí a popíjej CHATEAUNEUF DU PAPE, když si báječnou ženskou vezme báječnej chlap! 

Toto víno vyrobil jeden z nejbáječnějších a nejoceňovanějších vinařů - Pascal Lafond - z francouzské oblasti Údolí řeky Rhony. Můžete ho archivovat klidně 10 – 15 let. My bychom ho doporučili vypít na 10. výročí svatby. (Na něco se člověk musí těšit, že?) Je to drsné odříkání, ale vyplatí se to!



S těmito šesti víny se nemusíte bát, že by svatba nedopadla podle Vašich představ. A kdyby se něco zvrtlo, vždycky můžete svatebčany opít Marsalou a se skleničkou Včeloviny v ruce vyrazit na svatební cestu o něco dřív! ;-) 



Žádné komentáře: