čtvrtek 20. června 2013

VÍNA, KTERÁ JINDE NEKOUPÍTE

Jako každý správný klub se pro naše klienty snažíme získat to nejlepší – něco, co není lehké najít, sehnat nebo koupit jinde. Naše ambice však neznají mezí. Po tom, co jsme vybraná vína u našich-Vašich nejoblíbenějších vinařů úplně vykoupili, abychom je pro Vás zajistili, začali jsme vinařům dokonce mluvit do výroby. Říkáte si: Ta drzost! Ale věřte, že hned naše první víno je úspěch a my jsme na něj náležitě pyšní. Víno-klub prostě nechce být jen pasivním aktérem na poli české a moravské vinařiny, naopak chceme být aktivním hráčem, který Vám vždy přinese nové a exkluzivní vinné zážitky. Dnes Vám prvních pět z nich představujeme.


Špalek – KLUB-VÍNO – Rulandské šedé 2011

Hrozny našeho prvního KLUB-VÍNA jsme vlastnoručně sbírali dne 10. 10. 2011. Do výroby jsme zapojili i naše dolní končetiny, protože nasbírané hrozny jsme vlastnonožně šlapali, aby k jejich narušení došlo co nejšetrnějším způsobem.

Macerace bez přístupu vzduchu probíhala celých 24 hodin. Víno kvasilo v pětisetlitrovém dubovém sudu, kde dále 16 měsíců leželo na jemných kalech, 2x týdně promíchávaných. 

Víno nám s velkým citem a nekonečnou trpělivostí vyrobili podle naší burgundské inspirace kamarádi ve Vinařství Špalek. Pokud by bylo KLUB-VÍNO klasifikováno, bylo by zatřízeno jako víno s přívlastkem výběr z hroznů. Metoda, kterou jsme pro jeho výrobu zvolili, je ale na naše domácí poměry natolik extravagantní, že by pro naše klasifikační komise bylo velmi těžké správně víno zatřídit. Protože jsme vinařského práva dbalí, uvádíme na etiketě pouze přívlastek zemské víno.

Naše první šarže je úplně malá – z jednoho sudu bylo možné vyrobit pouze 600 lahví vína. Při nákupu proto neváhejte. A až si naše Rulandské šedé vypijete, napište nám, jak Vám chutnalo. Doufáme, že stejně jako nám.

K textu o našich velkých činech jako potvrzení toho, že si nevymýšlíme, připojujeme fotodokumentaci, jak jsme nasadili vlastní ruce a vlastní nohy, abychom víno vyrobili;-)



VYKOUPILI JSME PRO VÁS! 
EXKLUZIVNĚ JEN VE VÍNO-KLUBU

Volařík – Chardonnay – výběr z hroznů, 2011 – Liščí vrch

Volaříkovou jistotou je jeho polosladké Chardonnay 2011 z Liščího vrchu. Toto víno máme v nabídce také jenom a pouze my. Získalo ocenění v soutěžích Valtické vinné trhy 2012 – diplom, Muvina Prešov 2012 - zlatá medaile, Festwine 2012 - zlatá medaile a The Best 8 of V8.

Barva vína je zelenožlutá až nazlátlá, vůně intenzivní, kořenitá, ovocná až banánová s kombinací lískových oříšků. Chuť je plná, dlouho doznívající, jemně kořenitá s elegantní kyselinou zakončenou zbytkovým cukrem.


Pálava je jednou z našich nejoblíbenějších odrůd a suvenýrem z výletu na jižní Moravu.

Odrůda vznikla křížením odrůd Tramín červený a Müller Thurgau. Víno z ní se vyznačuje zlatožlutou barvou a hutnou, olejovitou chutí. Ve vůni ucítíte aromatické látky Tramínu – růže, vanilku a muškát. Intenzivní aroma částo podtrhuje vyšší obsah zbytkového cukru. Slaďoučkou a voňavou Pálavu můžete z Pálavy přivézt komukoliv – chutná jemným ženám i drsným mužům.

Naše-Vaše oblíbená Pálava ve výběru z hroznů z vinařství Šilinekse každoročně umisťuje na vrcholných pozicích žebříčku TOP 100. Vinice, na které tyto hrozny zrály, je natolik kvalitní, že v současnosti slouží jako genetická vinice pro odrůdu Pálava.

Polosladké víno s rozkvetlou aromatikou, připomínající pomelo s jemnou chutí mandarinky, Vás baví stejně jako nás. Vývážená plná chuť a jeho čisté až medové tóny, kořeněné s minerální dochutí, dělají z Šilinkovy Pálavy něco výjimečného. Užít si to teď můžete exkluzivně jen ve Víno-klubu.


Kolby – Ryzlink vlašský – pozdní sběr, 2008


Vlašák, který jsme vyhlásili naší národní odrůdou, samozřejmě nenecháváme stát stranou. A navíc ten, který ve VÍNO-KLUBU považujeme za 3. nejlepší české víno vůbec. Ryzlink vlašský z vinařství Kolby má přesně to, čím se podle nás typický Vlašák vyznačuje. Jeho vůně je minerální, jemně slaná s tóny grepu. V chuti je víno plné, výrazně minerální s jemnými medovými tóny. Zachovává si příjemnou svěžest i přes to, že se jedná o víno ročníku 2008. Doporučujeme milovníkům archivace vín, kteří rádi ochutnávají, co se skvělým vínem dělá zub času. Tohle víno se pro archivaci perfektně hodí.

Víno získalo postoupilo do Finále soutěže Vinaře roku 2012, a dále získalo Stříbrnou medaili Král vín 2012, Zlatou medaili Prague Wine Trophy 2012, stříbrnou medaili Grand Prix Austerlitz a 2. místo na Grand Test Wine&Degustation 2011.



Žádné komentáře: