úterý 5. března 2013

PAVLOV - Jarní vinařská stezka - 22. - 24.3. 2013

Komornější forma tradiční oblíbené degustační soutěže na svazích Pálavy určená pro náročnější zájemce s omezeným počtem účastníků!

V září 2013 se uskuteční jubilejní 10. ročník Vinařské stezky. Jsme nadšeni zájmem o tuto akci, kdy počet účastníků se již blíží k pěti stům! Na druhou stranu, ale velmi pozorně posloucháme názory všech, kteří nostalgicky vzpomínají na první ročníky, které byly přece jen komornější. V březnu 2012 jsme se tedy rozhodli založit novou tradici, kdy princip akce zůstal stejný, jen jsme zde omezili počet účastníků na 80 osob, což nám i umožňuje zůstat v průběhu dne i večera v prostorách Hotelu Pavlov!



Časový harmonogram programu:


páteční večer 22. března

20:00 hod – degustace místních vín ve vinném sklepě Hotelu Pavlov

sobota 23. března

ochutnávka soutěžních vín: 10:30 – 13:00 hod v hlavním sále Hotelu Pavlov

pálavské ochutnávání vín: 13:00 – 18:00 hod na 5,5km značené trase Pavlov – Pálava – Pavlov

vinařská párty: 20:00 – 24:00 hod v hlavním sále Hotelu Pavlov s rautem a kapelou COVERTRIO



Pravidla Jarní vinařské stezky:

- při registraci obdržíte degustační OIV sklenici a tričko jako dárek!

- nejdříve budete mít možnost ochutnat v hlavním sále Hotelu Pavlov soutěžní vína (8 vinařství po 3 vzorcích).

Připraveno bude nejen dobré víno, ale i výběr sýrů a veka jako degustační sousto. 

- součástí dopoledne bude anketní soutěž o Šampióna Jarní vinařské stezky, kdy vyberete to nejlepší víno ze všech 24 vzorků!

- poté obdržíte degustační lístek s plánkem a můžete vyrazit na značenou trasu, která Vás provede svahy Pálavy, nádhernou přírodní rezervací kolem hradu Děvičky zpět do Pavlova

- na této trase o délce 5,5 km narazíte na 8 stanovišť, kde ochutnáte vzorky vína. Vaším úkolem bude zaznamenat do degustačního lístku správný tip na odrůdu vína

- z 8 stanovišť bude 5 ve vinařských sklepích a 3 na svazích Pálavy, k tomu 2 stanoviště prémiová s červenými víny

- během trasy se dozvíte formou hry o zajímavostech unikátní přírodní rezervace Chráněná krajinná oblast Pálava

- na posledním stanovišti odevzdáte pořadatelům vyplněný degustační lístek a pak se již můžete těšit na slavnostní večer s rautem a kapelou COVERTRIO!


U sklenky dobrého vína Vám prozradíme výsledky, těm nejlepším degustátorům předáme zajímavé ceny a můžeme si zatancovat či zazpívat s kapelou COVERTRIO! Nebude chybět tradiční raut s pečenou vepřovou kýtou a krocanem s mandlovou nádivkou. Jako bonus budete moci ochutnat znovu všech 8 soutěžních vzorků z trasy včetně Šampióna Jarní vinařské stezky!


Organizační informace:

- prosíme, vybavte se pevnou obuví, trasa je místy kamenitá

- na trasu se můžete vydat samostatně či po skupinkách, kdykoliv od 13:00 do 16:00 hod

- trasa bude uzavřena po 18 hodině


Cena programu:

- celodenní sobotní program včetně večerního rautu 1.490,- Kč/osobu

- cena páteční degustace ve vinném sklepě Hotelu Pavlov 250,- Kč/osobu

(pozn.: tato degustace se uskuteční pouze na základě předchozí závazné rezervace při minimálním počtu 10 zájemců)

Každý, kdo u sobotní registrace řekne heslo VINO-KLUB, dostane panáka naší moselské hruškovice ZDARMA.



Další doporučená akce: 19. - 21.4. Přes 3 sklepy - Pavlov:

Jarní přechod Pálavy spojený s návštěvou 3 sklepů.
V sobotu 20.4. 2013 navštívíte 3 vinařské sklepy, přejdete hřeben Pálavy přes Sirotčí hrádek a hrad Děvičky, odkud je to už jen kousek do cíle trasy – vinařské vesničky Pavlov!

Součástí trasy je návštěva 3 skvělých vinařství, kde ochutnáte vždy po 5 vzorcích vín. Trasa začne ve sklepě na zámku v Mikulově, kde ochutnáte prvních 5 vzorků vín. Po degustaci vyrazíte po červené značce kolem jeskyně Turold a Kočičí skály do vinařské vesničky Bavory a do druhého sklípku. Posilněni dalšími 5 vzorky vín vystoupáte na vrchol Stolové hory a následně na Sirotčí hrádek v jehož blízkosti pro Vás bude připraveno občerstvení. Následně vyrazíte znovu na Pálavu směrem do Pavlova, kde Vás bude čekat poslední zastávka ve vybraném sklepě s posledními 5 vzorky vín.

Součástí každé zastávky ve vinařstvích bude jednoduchá soutěžní otázka či úkol. Na nejlepší soutěžící čeká řada cen a pro vítěze „Poukaz na pobyt v Hotelu Pavlov“!

Po večerním rautu s lokálními specialitami proběhne vyhodnocení soutěže, kde se i dozvíte správné výsledky. Následně se budete moci zaposlouchat do písniček kapely Cech folk-rock-country band.

Žádné komentáře: