VÍNOVERZITA V BENEDIKTSKÉ INFORMUJE:
ROČNÍ ODRŮDOVÝ KURZ
Dvousemestrový kurz, který pro Vás připravil akademický tým Katedry Nevinné teorie a vinné praxe Fakulty vinných studií Benediktské vínoverzity v Praze v čele s prof. Veronikou Šilinkovou, WP (Wine Professor), vedoucí katedry a vědeckou kapacitou mezinárodního formátu (vysledovatelný intelektuální dopad až na Moravu!)
Kurz s názvem ÚVOD DO TEORIE ODRŮD bude probíhat jedenkrát za 14 dní formou e-learningu a praktických degustačních ukázek, díky kterým studenti (tedy Vy, milí kolegové) získají základní znalosti o moravských odrůdách. Podmínky udělení zápočtu, zkoušky a titulu se dozvíte v následujícím sylabu.
Odrůda č. 1: RYZLINK VLAŠSKÝ |
ÚVOD DO TEORIE ODRŮD - SYLABUS
Rozsah:
Přímá výuka každých 14 dní. Mezi přednáškami se předpokládá důsledné samostudium. Konzultace jsou možné v konzultačních hodinách – každý pracovní den od 14,00 do 21,00 v kanceláři Víno-klub-Baru, Benediktská 3, Praha 1.
Vyučující:
prof. Veronika z Víno-klubu, WP, Univerzita v Benediktské (přednášející, intelektuálně zaštiťující)
prof. Radek z Víno-klubu, WP (přednášející, ležící, spící)
odborná asistentka Tereza z Víno-klubu (asistující, píšící, pijící)
odborná asistentka Lucka z Víno-klubu (namátkově zkoušející)
studijní oddělení: Jana z Víno-klubu (objednávky vyřizující, studentům napomáhající, stále se plaše usmívající)
Cíle předmětu:
Naučte se znát nejdůležitější moravské odrůdy. Každých 14 dní pro Vás připravíme průřezovou kolekci jednou z našich nejdůležitějších odrůd. Vybereme pro Vás 6 našich nejlepších vín, dodáme Vám studijní materiál a necháme Vás prochutnat si odrůdy, které s u nás nejčastěji pěstují.
Osnova:
S ohledem na ustanovení § 199 zákona č. 140/1961 sb. o šíření poplašné zprávy budou témata přednášek odtajňována postupně.
Literatura:
Jako základní pramen studia Vám poslouží naše newslettery, facebookový profil a internetové stránky Víno-klubu. Využít můžete také osobních setkání s námi v konzultační místnosti našeho BARU v Benediktské 3.
Výukové metody:
Převážně e-learningový kurz kombinující prvky e-výuky a získávání praktických zkušeností v podobě ochutnávek soukromých (v pohodlí Vašeho domova) i méně soukromých (v pohodlí našeho BARu).
Podmínky pro udělení zápočtu, zkoušky, titulu
- pro zisk víno-titulu Autorizovaný degustátor Víno-klubu je třeba získat 50 – 80 % víno-kreditů
- pro zisk víno-titulu Certifikovaný degustátor Víno-klubu je třeba získat 80 – 99 % víno-kreditů
- pro zisk titulu Sommeliér Víno-klubu, čímž se akademicky vyrovnáte kapacitám v oboru vinné teorie, prof. Veronice a prof. Radkovi!!!, je třeba získat min. 80 % víno-kreditů a složit zkoušku v rozpoznávání slepých vzorků bez etiket s kolekcí Slepý Sommeliér_odrůdový.
V odrůdovém seriálu, který pro Vás budeme celý akademický rok připravovat, vyjde celkem 20 ko-lekcí, z toho 10 bílých a 10 červených. Víno-kredity získáváte jejich nákupem.
Pokud se rozhodnete některou z ko-lekcí vynechat, můžete kompenzovat tento svůj výpadek v plnění Vašich studijních povinností u nás na BARu, kde pro Vás bude připraveno doučování ve formě degustačního menu 6 vzorků vín, které aktuální kolekce obsahuje.
UPOZORNĚNÍ: Zkoušející odborná asistentka Lucie má právo provést namátkovou kontrolu znalostí studentů.
(Neformálním způsobem můžete titul získat tak, že nám pošlete 5 000 Kč na bankovní účet pod tajným variabilním symbolem CHCITITUL, a my Vám obratem zašleme požadovaný diplom :-))))
Žádné komentáře:
Okomentovat