čtvrtek 11. října 2012


FESTIVAL OTEVŘENÝCH SKLEPŮ: ROZJEĎTE SE ZA VÍNEM A ZA NÁMI!





sobota a neděle 17.-18. 11. 2012 | Hustopeče, Rakvice, Zaječí, Přítluky, Starovice
 
Nevíte co s druhým listopadovým víkendem? Nechcete v sobotu 17. listopadu vzpomínat na to, jak se zvonilo klíči. Táhne vás to do přírody a v parku už jste byli? Festival otevřených sklepů zve k návštěvě! Přijeďte si ochutnat vína přímo do místa jejich zrodu, seznámit se s vinaři, kteří pro vás víno vyrábějí, a navštívit unikátní sklepy jižní Moravy. Na jedné ze zajímavých akcí, kterými program přetéká, se dokonce můžete potkat s Veronikou z Víno-klubu, takže kdo ji ještě neviděl, vyráží na Hustopečsko povinně.


Týden po svatém Martinu pořádá brněnská Nadace Partnerství na Hustopečsku krásnou akci. Vinaři z Hustopečí, Rakvic, Zaječí, Přítluk a Starovic spojí své síly, otevřou sklepy a se srdcem na dlani a náručí plnou skvělých vín a jídla přivítají návštěvníky z celé země. Pokud se rozhodnete na víkend (nebo alespoň na jeden den) opustit šeď podzimních měst, budete mít možnost setkat se osobně nejen s Vašimi-našimi oblíbenými vinaři z Révy Rakvice, Vinařství Proqin a Vinařství Pavel Binder.


V ceně vstupenky je mimo jiné volný vstup do všech 32 festivalových sklepů, degustace téměř dvou set vzorků a kupón na nákup vína v hodnotě 200 Kč. Abyste se v ochutnávání nemuseli krotit, je pro účastníky festivalu zdarma zajištěna kyvadlová doprava. Bohatý doprovodný kulturní program vás jednoduše nadchne. Nebude chybět ani cimbálovka nebo jazzové koncerty. Nad mnoha speciálními gourmetskými menu vás místní kulinářští mistři zasvětí do tajů snoubení vína s jídlem.

Víno-klub jako partner festivalu doporučuje neminout dvě příjemné akce. V sobotu odpoledne přijďte na Degustaci ledových a slámových vín z vinařství Réva Rakvice, které patří mezi největšího producenta ledových vín. Pokud se u nás přihlásíte, společně ochutnáme 4 ledová a 2 slámová vína ročníků 2005 až 2008. Degustaci, která začíná v sobotu ve 14:30 povede Veronika z Víno-klubu. Ochutnávka těchto vzácných dezertních vín stojí 490 Kč. Vzhledem k omezené kapacitě doporučujeme rezervaci předem na email: [email protected].




V sobotu večer od 19:00 si pak můžete pochutnat na tradiční svatomartinské menu sladěném se Svatomartinskými a vybranými přívlastkovými víny z vinařství Réva Rakvice (celkem 10 vzorků). Těšit se můžete na paštičku z kachních a husích jater servírovanou na salátku s omáčkou z lesních plodů, dozlatova pečenou husí roládu plněnou žemlemi a sušenými švestkami podávanou na červeném zelí s opečenou cibulkou, knedlíkem a bramborovým lokšem a nebude chybět ani babiččin švestkový koláč s drobenkou. Večer vám zpříjemní cimbálová muzika. Perfektní svatomartinská večeře v autentickém prostředí stojí také 490 Kč a vzhledem k omezené kapacitě doporučujeme rezervaci předem na email: [email protected].


Sklepy jsou otevřené v sobotu 17. listopadu od 10 do 21 hodin a v neděli 18. listopadu od 10 do 15 hodin. Všechny praktické informace o tom, jak zvládnout (tedy jak požít, užít a přežít) tuto víkendovou megadegustaci najdete na internetových stránkách festivalu. Jednu cennou radu vám však můžeme dát hned! Přijeďte a navštivte všechny obce. Každý sklep je jiný, tak objevte ten svůj!

Žádné komentáře: