středa 11. července 2012

Nejlepší moravská vína z největší regionální soutěže WeinParade

Vážení přátelé ve víně,

(pozor, připravte se na hodně NEJ... :-)

dnes jsem Vám sestavila kolekci nejlepších vín od našich nejúspěšnějších vinařů na největší regionální soutěži vín v Rakousku - WeinParade 2012. Tato zahraniční soutěž se mezi našimi vinaři těší velké oblibě, protože je každoročně pořádána v městečku Poysdorf, které je od našich jižních hranic coby kamenem dohodil. Vinaři ví, kam zajet a kde předat vzorky, umí si hlídat termíny a přihlášky. I proto se této soutěže letos účastnilo 46 moravských vinařství s celkem 313 vzorky vín.
O to víc nás těší, že naši vinaři vybojovali v silné rakouské konkurenci i nejvyšší ocenění za nejlépe hodnocená vína - tzv. Bacchův pohár.

Gratulujeme tedy:
Vinařství Šilinek - za Pálavu 2011 výběr z hroznů
Vinařství Hanzel - za Rulandské šedé 2011 výběr z hroznů (náš nováček)
Vinařství Réva Rakvice - za Ryzlink rýnský 2009 ledové (ještě není na lahvi)
Vinařství Krist - za Chardonnay 2011 výběr z hroznů (ještě není na lahvi a už je i Šampionem slovenské mezinárodní soutěže MUVINA)

V naší kolekci BEST OF... WEINPARADE 2012 naleznete první dvě zmíněná pohárová vína, další dvě vína jsou zlatomedailová, ale od pohárových vinařů: Chardonnay 2011 pozdní sběr z Révy Rakvice a Cabernet Sauvignon rosé od Krista a ta jsou doplněná zlatým a mým nejoblíbenějšímRýňákem od Volaříka (Boží muka) a zlatým Sauvignonem od Bindera, který na svém kontě má mimo jiné i stříbrnou medaili z Concours Mondial du Sauvignon 2012 z Bruselu.

Dvě vína jsou sušší (Binder a Volařík), i když tak nepůsobí, protože jsou hodně extraktivní a ovocná, a čtyři zbývající jsou spíše do sladka, ale mají zas svěží kyselinku, takže se nejedná o rozpuštěný cukr, ale o krásně ovocné a šťavnaté pochutnání. Už jsem to asi psala, ale ten Volaříkův Ryzlink je výjimečný tím, že ho nechali přemrznout, čímž se zkoncentroval (působí sladčeji a ovocněji), i když má jen 2,2 g zbytkového cukru.

Kolekci BEST OF... WEINPARADE 2012 koupíte za 1249 Kč místo za 1294 Kč.
(Vidíte, co udělá přehození pořadí čísel, skoro 50 korunovou slevu... :-)


Připomínám, že celé léto hrajeme KORKO POKER - aneb zahrnujeme Vás bonusovými korky.
- množství přidělovaných korků naleznete ZDE.
- prosím, dejte nám čas to všechno přepočítat a zapsat, děláme to ručně


A také hrajeme o krabici výjimečných Ruland z vinařství ZLOMEK & VÁVRA. Na Vaše prázdinové fotografie s lahví od Zlomků a Vávrů čekáme na našem emailu: [email protected] a na Vaše palce čekají fotografie v albu: ZaV na prázdninách 2012. Úplná pravidla naleznete ZDE.



Krásné prázdniny s krásnými a úspěšnými víny a lidmi Vám přeje

Žádné komentáře: