pondělí 23. ledna 2012

VÍNO & HORY a jiné (kalendárium vinné)

Vážení přátelé ve víně,

víno je kulturní nápoj, a proto Vás nyní zveme na kulturně-sportovní aktivity, které se blíží:
VÍNO & HORY:
15. - 19.2. - I. turnus
14. - 18.3. - II. turnus


- náš tradiční zájezd do italského Alto Adige (aneb Südtirolu), kde je největším lákadlem ochutnávka Tramínu z Tramínu (tedy vína odrůdy Tramín v italském městečku Tramín). Když nejíme a nepijeme, lyžujeme na nádherných sjezdovkách Val di Fiemme. Dnes opět sluníčko - viz tato webcamera.
- výhodou je, že se dostaneme tam, kam se běžní smrtelníci nedostanou. Vinaři nám ukážou každé zákoutí sklepa, když ostatní lidi pustí jen do firemní vinotéky. Jeden večer strávíme v pravé Jaggerhutte, tedy chalupě, kde se schází místní a kde se hraje na harmoniku. Podíváme se i do malé rodinné distilérky, kde vyrábí lihoviny ze všech lesních plodů i z jehličí. Ukážeme Vám, kde koupit nejlepší špek a sýry na cestu domů.
- každé ráno začínáme panáčkem Fassbindu a každý večer končíme dodegustací zajímavých vinných vzorků. Zpíváme, hrajeme hry a povídáme. Vždycky se ale dobře bavíme. Každý rok nám ze zájezdu vzešla skvělá parta.
Na první turnus máme 4 volná místa a na druhý máme 6 volných míst. Tak neváhejte a přidejte se k těm, kteří chtějí zažít nepoznané :-) Rezervace na email [email protected].
Detaily programu a možnosti přihlášek se dozvíte zde.
Fotografie z loňského ročníku jsou zde.
VÍNO & PAVLOV:
17. - 19.2. - Putování za pokladem pavlovských vinařů a Obecní fašank
23. - 25.3. - Jarní vinařská stezka
20. - 22.4. - Přes 3 sklepy

Putování za pokladem pavlovských vinařů a obecní fašank - 17. - 19.2.
Při tomto víkendovém programu projdete a prochutnáte 5 sklepů, bude se učit poznávat různé odrůdy vína a vyzkoušíte si praktické dovednosti cechu vinařského. Z těchto aktivit budou sestaveny i soutěžní úkoly. Bonusem je, že v sobotu 18.2. se koná Obecní fašank a rej masek a díky tomu budete moci ochutnat domácí koláčky a boží milosti. (P.S. Loni jsme zažili fašank v italském Tramínu :-)
Jarní vinařská stezka - 23. - 25.3.
Komornější verze slavné zářiové akce. Počet účastníků je omezen na 80, princip je ale stejný. Nejdříve nachutnáte soutěžní vzorky z 8 vinařství a pak se vydáte na stezku po Pálavě, kde na 8 stanovištích budete muset poznat slepé soutěžní vzorky. Večer je završen vinařskou party s rautem a cimbálkou.
Přes 3 sklepy - 20. - 22.4.
Moc hezká akce, která spojuje víno a turistiku. Trasa vede ze zámeckého sklepa v Mikulově, přes Bavory a Klentnice do Pavlova, měří asi 11 km. Během ní projdeme kolem Kočičí skály, přes Stolovou horu a Martinku a navštívíme 3 sklepy, kde ochutnáme 5 soutěžních vzorků. Na večer je opět připraven raut a živá kapela.

Vybranou akci a ubytování si rezervujte přímo na emailu [email protected] nebo viz kontakty na www.hotelpavlov.cz a uveďte heslo VINO-KLUB. Dostanete tak lahev vychlazených bublinek přímo na pokoj :-)
TELEGRAFICKY:
1/ K dispozici máme posledních 18 krabic kolekce DOVOZCE ROKU 2011 za 1499 Kč

- tato cena platí jen do zítra 24.1. nebo do vyprodání zásob
-
k této kolekci máte nárok na 1 vstupenku v hodnotě 500 Kč na velkou výroční degustaci firmy Neubauer a syn v Kaiserštejnském paláci na Malostranském náměstí dne 1.2. Do poznámky objednávky pište heslo: CHCI CHUTNAT.

2/ Můžete se s námi účastnit Kurzu Archivace s kolekcí ARCHIV OF... RIESLING 2008, při kterém budeme co půlroku pozorovat vývoj vybraného Rýňáku 2008 z Reistenu.

- první lahve společně otevřeme na degustaci Reistenu dne 22.2. v Benediktské 3, Praha 1. Do poznámky objednávky pište heslo: CHCI CHUTNAT.
- koupí této krabice ušetříte 299 Kč za jednu lahev, kterou od nás dostanete zdarma, a 179 Kč za vinný bloček značky Paperblanks, který od nás také dostanete zdarma
Vážení přátelé, myslím, že máte z čeho vybírat a my se budeme těšit na setkání s Vámi na některé z výše uvedených kulturně-vinných akcí :-)

Na zdraví, a to nejen všem Zdeňkům (mmj. mému dědečkovi a tatínkovi :-), připíjí

Žádné komentáře: