čtvrtek 3. listopadu 2011

Svatomartinská a jiná Mladá 2011 (i nová odrůda LENA od Valihracha)

Vážení přátelé mladosti a svěžesti,

již popáté v naší historii Vám přinášíme nabídku letos posbíraných, letos vyrobených a ideálně i letosvypitých mladých vín. V nabídce máme 30 druhů vín od 12 vinařů. Myslím, že se jim to letos obzvláštěpovedlo. Příjemně nás překvapili několika horkými novinkami. Kompletní nabídku vín ročníku 2011 (Svatomartinských i Mladých) jednoduše naleznete na adrese: www.vino-klub.cz/mladavina .
(P.S. Všechna Beaujolais mají adresu: www.vino-klub.cz/beaujolais2011.)

Největší novinkou:
je první mladé víno vyrobené z odrůdy LENA. V celé republice je vysázen pouze 1 hektar a z toho 3/4 ha ve vlastnictví Vinař roku 2009 a 2010 - Jožka Valihrach. Lena je kříženec Lipoviny aIrsaie Olivera, takže i toto vínko aromatický charakter. V chuti i vůni jsou lesní jahůdky nebopečené žužu (aneb Marshmallows) bonbóny, o tom jsme se včera přeli, je to ale velmi zajímavý avzácný vinný počin :-) Jinak se určitě bude hodit jako dárek všem Lenkám nebo Alenkám :-))
Král růžových vín - Jirka Hort - poprvé nalahvoval i své růžové coby mladé aneb podle něj Veselérůžové . Je vyrobeno z odrůdy Svatovavřinecké a kéž Vám vynahradí loňský nedostatek jehorůžových. V jeho stáji naleznete i Veselé bílé, tradičně z voňavého Müllera.

Nejdřívější vyprodání hrozí:
jako obvykle Mladému párku Lahoferů . Někteří z Vás již mají rezervováno agarantováno, ale ti co nemají a chtějí, musí pospíšit. Letos jsou opět etiketyvelmi povedené, ve tvaru růžové a zelené figurky ze hry Člověče, nezlob se.Mladý Lahofer je krásně svěží a může to být víno na každý den, Lahoferka boží růžovou barvu, takovou do třešňova, úplně vyladěnou s růžovou etiketou.
a také párku dvojnásobně Svatých - Svatomartinskému Svatovavřineckému z Nového Vinařství: Jedno víno je uděláno jako Rosé do růžova a jednojako Klaret do bíla.
Největším hitem budou:
první mladá vína od současného Vinaře roku - Volaříka . A to nejen proto, že jsou krásně šťavnatáa voňavá a že jsou vyrobena z populárních odrůd Müller, Veltlínské červené rané a Merlotrosé , ale i proto, že je Volařík jinak skoro úplně vyprodán...
Zajímavostí je i Svatováclavské - Svatovavřinecké 2011 od Špalků, což je mladé víno sbíranédne 28.9. - přesně na svátek Sv. Václava. Myslím, že tím potěšíte nejednoho Václava či Václavku :-)

Velká Svatomartinská konkurence:
Letos byla dobrá úroda, hrozny měly dobré cukryna konci léta, takže se mohly sbírat včas a navíno se nemuselo tak chvátat. Stejné zprávy jsme dostali i z Beaujolais - viz Reportáž o ročníku2011 nebo video s hodnocením letošního vinobraní očima Marka Špalka.
Historicky je ale opět rekorní počet vyrobeného vína pod známkou Svatomartinské. Bylo vyrobenocca 2 miliony lahví, proto se značně zvýšila konkurence mezi producenty a nebylo jednoduché sedostat přes Svatomartinskou schvalovací komisi. My jsme Vám vybrali Svatomartinská od našichprověřených a oblíbených vinařů. Jsou asi trošku dražší než v supermarketech, ale jsou dělanápoctivě a s láskou.
Nejvíce Svatomartinských je červených v odrůdě Modrý Portugal, nejméně je Muškátů. V našínabídce máme jediný Muškátek z Révy Rakvice.

Jako BONUS Vám přinášíme Recept na Svatomartinské koláčky z vinařství Spielberg. Budemerádi, když se s námi o Vaše výtvory podělíte, ať už fotograficky nebo fyzicky :-))

POZOR - DODÁVKY - LOGISTIKA - Včasné dodání Svatomartinských garantujeme přiobjednání do 6.11. !!!
Svatomartinská a Mladá vína 2011 budeme doručovat 10. a 11.11. Pokud si budete přát tutoobjednávku spojit s Vaší předchozí objednávkou Beaujolais a ušetřit tak za dopravné, napište námto prosím do vzkazu zákazníka. Počítejte ale prosím s tím, že se Vám objednávka obsahujícíBeaujolais zdrží až do 16.11.

Pro ty, co nemohou Martina oslavit alkoholickým nápojem, přinášíme mladou novinku od Bindera -mladý, zdravý a nutričně hodnotný hroznový BIO mošt z odrůdy Veltlínské červené rané zazaváděcí cenu 125 .

Žádné komentáře: