středa 9. listopadu 2011

Podzimní červená - samet, povidla, koření, kouř...

Vážení přátelé ve víně,

když jsem se včera probírala naší nabídkou vinných kolekcí, zjistila jsem, že vlivem trendu a teplýchpodzimních dní jsme psali pořád (snad kromě Svatováclavského a Beaujolais) o bílých vínech - viz Moselské Rýňáčky , Mladý vinař - Nestarec , Nejlepší víno podle Decanteru - Rýňák zeSpielbergu , Best of... Mikrosvín apod.
Je třeba to napravit a připravit se na podzim! Co si představíte Vy, když se řekne podzim? Koření,povidla, zralé ovoce, sametová revoluce, barvy.... To všechno jsem se snažila vložit do kolekcenazvané Podzimní červená .
Najdete zde višňovo čokoládový Malbec, ostružinovo kávový Zinfandel, sametové Barco Realevyrobené ze Sangiovese (70%), Cabernetu (20%) a Canaiola (10%). Pokračujeme rybízovoeukalyptovým Carmenére, přes autralské cuvée postavené převážně na Merlotu a doplněnéShirazem a špetkou Petit Verdotu, které granátovou barvu, aroma švestek, ostružin a kávy, aplné, sametové tělo. To celé uzavírá hlaďoučký sametový Starý mlýn - Chateau Vieux Moulin z Langedocu, které v sobě snoubí 4 odrůdy. Jeho netradiční bouquet spojuje fialku se stopami kouře a chutí připomínající aroma středomořské vegetace a koření
Máte se opravdu na co těšit! Podzimní červená koupíte za zvýhodněných 1399 Kč .
Kdyby Vám to nestačilo, můžete vyzkoušet staré známe červené kolekce s novými víny:
- výběr moravských červených: Suchá červená za 990 Kč
- výběr luxusních těžkých novosvětských vín - Zimní červená za 2599 Kč
- výběr prestižních italských vín začínajících na B - B Klasse za 3699 Kč

Abyste tato vína měli ještě sametovější a aby byly rychleji připraveny k pití, je potřeba je dekantovat. Nejlepší zkušenosti máme (a nejen my :-) s instantním dekantérem VINTURI , který vymysleli američtí inženýři a který dekantuje víno při jeho průtoku, takže nemusíte sedět a čekat 2 hodiny u karafy. Jeden sommeliér mi poradil, že bych měla těžká červená vína otevírat ráno a pít je večer. Já ale nikdy ráno nemám čas a náladu přemýšlet o tom, co budu pít večer. Takže mi to řeší VINTURI :-) V černé krabičce je to ten nejpraktičtější a nejvymodlenější vánoční dárek!
Tak na zdraví a mládí

Žádné komentáře: