neděle 1. srpna 2010

VÍNO-TÝDNE: 6 nejprodávanějších v týdnu 26. 7.–1. 8.


Děti pláčou, půlka prázdnin je pryč. Rodiče hledí do budoucnosti s nadějí, půlka prázdnin je pryč ;-) 

Pokud již máte svoji dovolenou za sebou, oslaďte si zbytek léta naší kolekcí Román pro ženy. Pokud vás dovolená teprve čeká, zpříjemněte si čekání s víny z krabice Román pro muže. A pokud o prázdninách podnikáte vinné toulky, třeba vás potěší sleva na ubytování v hotelu Lahofer s nákupem kolekce Best of… Lahofer.

1. místo – Fragolino / Rocca dei Forti, Itálie
Trhák našeho žebříčku! Ještě jeden týden dělí červené perlivé Fragolino od zvolání Po dvacáté první! Tak se nechme překvapit ;-)


2. místo – Tramín červený výběr z hroznů 2008 / Réva Rakvice, řada Královna Kateřina
Veleoblíbená Královna Kateřina aneb bílé polosladké víno ve výběru z hroznů s krásnou vůní čajové růže v medu.


3. místo – Cépage Rulandské šedé 2008 / Nové vinařství
Na třetí místo se vrací Rulandské šedé z Nového vinařství. Suché, minerální, s moderní etiketou a hlavně praktickým a stále neokoukaným skleněným uzávěrem.


4. místo – Pálava výběr z hroznů 2009 / Vinařství Šilinek
Pozici z minulého týdne si drží polosladká Pálava. Ucítíte v ní mandarinku, kandované ovoce a med. Nejen pro narozeninové oslavy. :-)


5. místo – Pálava výběr z hroznů 2007 / Vinařství Krist
Oblíbená nedostatková odrůda má v top 6 už poněkolikáté dvojí zastoupení – polosladká od Šilinka a polosuchá od medailového Krista.


6. místo – Rulandské šedé výběr z hroznů 2008 / Karpatská perla, řada Varieto, Slovensko
Poprvé se do žebříčku nejprodávanějších vín probojovalo vynikající Ruladské šedé z Karpatské perly. Na našich narozeninách bylo oceněno jako nejlepší bílé víno, získalo titul „Nejlepší slovenské víno roku 2009“ a vyhrálo test MF Dnes.


V top 6 jsme po hodně dlouhé době přivítali úplně nové víno (zatím na 6. místě), na špici se suverénně drží jahodové Fragolino. 

Nezapomeňte, že v rámci letní okorkové sezony rozdáváme velké počty korků – jak za objednávky, tak i za snímky z vašich vinných cest. 
Původně jsem vás chtěla upozornit i na slaďoučkou kolekci Bobule, kterou jsme začali prodávat ve středu, ale… už je pryč! 

Žádné komentáře: