neděle 27. června 2010

VÍNO-TÝDNE: 6 nejprodávanějších v týdnu 21.–27. 6.



Uplynulý týden byl ve znamení dobrých zpráv – z Nového vinařství nás informovali nejen o plánech na stavbu nové budovy, ale uvedli do prodeje i zachráněná vína a do předprodeje cuvée Fénix.
Veronika nezahálela a sestavila mňamkovou kolekci Vox vpapuli, která vzešla z téměř pětistovky hlasů z naší narozeninové degustace.
A co nového se semlelo v top 6 poslední předprázdninový týden?


1. místo – Fragolino / Rocca dei Forti, Itálie
Počtrnácté první! Červené perlivé víno s vůní i chutí jahod… Však už ho všichni znáte ;-)


2. místo – Tramín červený výběr z hroznů 2008 / Réva Rakvice, řada Královna Kateřina
Další stálice našeho žebříčku aneb aroma růží v medu začarované do lahve polosladkého Tramínu červeného ve výběru z hroznů. Noblesa sama.


3. místo – Cépage Rulandské šedé 2008 / Nové vinařství
Zachráněné a osvědčené Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí, tedy naprosto nezávadné a v pořádku – Rulandské šedé s minerální, kořenitou až zemitou vůní i chutí.


4. místo – Pálava výběr z hroznů 2007 / Vinařství Krist
Polosuchá Pálava ve výběru z hroznů oceněná několika medailemi má mezi šesticí nejprodávanějších vín také své pevné místo. Medově lahodná chuť se prostě jen tak neomrzí :-)


5. místo – Cépage Sauvignon 2008 / Nové vinařství
Svěží, lehké, výrazné, tak lze charakterizovat Sauvignon 2008 z Nového vinařství (další z 15 zachráněných vín!). Vůně vám připomene angrešt a nakládanou zelenou papriku.


6. místo – Cabernet Sauvignon pozdní sběr 2007 / Réva Rakvice, řada Gallery
Cabernet Sauvignon je v současnosti považován za nejoblíbenější modrou odrůdu na světě. Kromě borůvkovo-černorybízového Cabernetu z Rakvic doporučím vaší ctěné pozornosti i pět dalších zástupců této odrůdy.


Začátek letních prázdnin se pravděpodobně ponese ve znamení tropických teplot, tak nezapomeňte na řádně vychlazená růžová ;-) A ještě než odjedete pod stan, zaregistrujte se do soutěže o rovných 1 000 (slovy jeden tisíc) lahví vína!
Úspěšný týden a na shledanou zase v neděli u žebříčku nejprodávanějších vín!

Žádné komentáře: