pondělí 14. června 2010

VÍNO-TÝDNE: 6 nejprodávanějších v týdnu 7.–13. 6.



Čas letí jako bláznivý, i v tropickém počasí, a tak je další červnový týden fuč. Ve Víno-klubu jsme pro vás připravili kolekci vín VOC Znojmo, tedy vín originální certifikace splňující podmínky a kritéria našeho prvního apelačního systému.
Naše nabídka už obsahuje téměř 4 000 vín, nově můžete vybírat z vín od bio Martina Šebesty či z vinařství Lahofer.
A jaké změny se udály mezi šesticí hvězdných moků?


1. místo – Fragolino / Rocca dei Forti, Itálie
Podvanácté první! Oblíbené červené perlivé víno vyrobené z odrůdy Sangiovese, které má v chuti i vůni kompotované jahody. Ocení nejen ženy!


2. místo – Tramín červený výběr z hroznů 2008 / Réva Rakvice, řada Královna Kateřina
Stříbrná příčka byla snad stvořena pro vznešenou Královnu Kateřinu. Tramín červený s typickou kořenitostí a výrazným aroma růží v medu můžete tentokrát podávat jako digestiv na závěr slavnostní večeře.


3. místo – Pálava výběr z hroznů 2007 / Vinařství Krist
Milovníci kořeněných vín už vědí, že nemusejí sahat jen po Tramínu – nádherný tramínový podtext a kořenitost najdou i v Pálavě, což je kříženec právě Tramínu červeného s Müllerem Thurgau.


4. místo – Cabernet Sauvignon pozdní sběr 2007 / Réva Rakvice, řada Gallery
Cabernet Sauvignon je v současnosti nejoblíbenější modrá odrůda na světě. V té z Rakvic ucítíte lesní ovoce, které v chuti přechází do černého rybízu a borůvek. Pro srovnání vyzkoušejte i krabici Naše nejlepší… Cabernet Sauvignony.


5. místo – Rulandské bílé výběr z hroznů 2007 / Vinařství Krist
Z prestižní pařížské výstavy Vinalies Internationales přivezla zlato Rulanda bílá od Tomáše Krista. A není divu, je to výjimečné víno s velice koncentrovanou vůní a chutí.


6. místo – Dornfelder pozdní sběr 2008 / Čebav
Jediná změna v tomto žebříčku: rošáda mezi pátým a šestým místem. Takže ani červený Dornfelder od Vinaře roku 2007 z Tvrdonic není třeba podrobněji představovat, prostě krásné suché sametové :-)


Nedejte se otrávit výhledem meteorologů! Abyste se měli na co těšit, připravili jsme pro vás soutěž o 1 000 (slovy jeden tisíc) vín – pokud ještě nejste zaregistrovaní, neotálejte ;-)
Úspěšný týden a na shledanou v neděli u žebříčku nejprodávanějších vín!

Žádné komentáře: