neděle 30. května 2010

VÍNO-TÝDNE: 6 nejprodávanějších v týdnu 24.–30. 5.



Poslední květnový týden je pryč a s ním i řada našich politických představitelů. My jsme naopak uvedli nového vinaře – mikulovské vinařství Volařík a jejich úspěšná vína. Počasí zatím příliš nepřeje popíjení na terasách, balkonech a zahrádkách, snad i proto se v top 6 neobjevilo žádné růžové víno, zato tu máme dvě pěkná moravská červená. Pojďte se podívat, co jste v uplynulém týdnu objednávali nejvíce.

1. místo – Fragolino / Rocca dei Forti, Itálie
Podesáté na prvním místě perlivé víno z italské modré odrůdy Sangiovese. Tekuté jahody do každé rodiny, k sousedům, do práce, do volební komise… a v kolekci Kytice v krabici.


2. místo – Tramín červený výběr z hroznů 2008 / Réva Rakvice, řada Královna Kateřina
Na druhém místě opět vznešený Tramín červený z řady Královna Kateřina. Odrůdová kořenitost, výrazné aroma růží v medu, polosladké plné víno, které se hodí k dlouhému vychutnávání a ke zvláštním příležitostem.


3. místo – Rulandské šedé pozdní sběr 2008 / Vinařství Šilinek
Ani na třetí příčce se nic nezměnilo, již druhý týden pomyslný bronz posíláme do malebného Pavlova pod Pálavou. Polosladké Rulandské šedé 2008 v pozdním sběru má příjemné ovocité až medové aroma, v chuti je plné, harmonické, s minerální dochutí. Neváhejte, zbývá poslední lahev!


4. místo – Pálava výběr z hroznů 2007 / Vinařství Krist
Tomáše Krista z Milotic jistě netřeba představovat. Jeho nejoblíbenější odrůdou je právě voňavá Pálava, kterou najdete v kolekci Kristovy medaile – 19 medailí v krabici a tento týden také na 4. místě. Tato polosuchá Pálava 2007 ve výběru z hroznů je krásné kořeněné víno s nádherným tramínovým podtextem a lahodnou medovou chutí.


5. místo – Cabernet Sauvignon pozdní sběr 2007 / Réva Rakvice, řada Gallery
Vinařská firma z Velkopavlovické oblasti má v žebříčku již druhého zástupce. Červené barvy hájí Cabernet Sauvignon s buketem lesního ovoce, který v chuti přechází do černého rybízu a borůvek. Ochutnejte a srovnávejte spolu s dalšími zástupci této světově nejoblíbenější červené odrůdy.


6. místo – Dornfelder pozdní sběr 2008 / Čebav
Poslední květnový žebříček uzavírá červené víno z mladé a méně rozšířené odrůdy Dornfelder od Vinaře roku 2007. Suchý Dornfelder v pozdním sběru 2008 se může pochlubit intenzivní tmavočervenou barvou a jemně aromatickou vůní i chutí.


Červen za dveřmi, doufejme, že přijde i trochu víc sluníčka. Po květnové přestávce (pro pověrčivé) budeme opět o sobotách vídat nevěsty a ženichy, ještě máme pár týdnů na to, užít si chřest, a těšme se na šťavnatější jahody (výborné s vychlazeným rosé). Úspěšný týden a na shledanou zase v neděli u žebříčku nejprodávanějších vín!
Váš Víno-klub

Žádné komentáře: