neděle 25. dubna 2010

VÍNO-TÝDNE: 6 nejprodávanějších v týdnu 19.–25. 4.

Poslední dubnový víkend je pryč. Konečně jsme mohli vylézt zpoza kamen a vyhlédnout si na příští sobotu nějaký pěkný kvetoucí strom ;-) Minulý týden jsem na tomto místě volala po krabici Naše nejlepší… Rulandy šedé – a Veronika moje přání vyslyšela a nová kolekce je na světě! :-) Také jsme si připomněli jarní návštěvu prince Charlese v České republice a 84. narozeniny britské královny Alžběty II. jsme oslavili nejen písní, ale i Královskou krabicí. A která vína minulý týden byla nejvíce „v kurzu“?

1. místo – Fragolino / Rocca dei Forti, Itálie
Popáté první! Tekuté jahody do každé rodiny!

2. místo – Cépage Rulandské modré rosé 2008 / Nové vinařství
Druhé místo rovněž beze změny. V roce 2009 patřilo toto svěží rosé z Nového vinařství mezi 3 nejprodávanější moravská vína, zařadili jsme jej do 11 krabic, 10 z nich už je definitivně vyprodáno. Prostě chutná :-)

3. místo – Tramín červený výběr z hroznů 2008 / Réva Rakvice, řada Královna Kateřina
Co myslíte, udála se nějaká změna na třetím místě? Nikoli, svou pozici si pevně drží voňavý polosladký Tramín červený. A o krabici Naše nejlepší… Tramíny červené doufám víte! ;-)

4. místo – Rulandské šedé pozdní sběr 2008 / Vinařství Šilinek
Z pátého na čtvrté místo postoupilo polosladké Rulandské šedé 2008 v pozdním sběru. Voní po ovoci až medu, v chuti je plné, harmonické, s minerální dochutí. Od vás 4,5 hvězdičky.

5. místo – Cépage Rulandské šedé 2008 / Nové vinařství
Šilinek a Nové vinařství – vystřídat! Tak by se dala stručně a jasně zhodnotit jediná změna v naší top 6. Minule čtvrté místo, nyní pěkné páté.

6. místo – Legér Tramín červený 2008 / Nové vinařství
A Nové vinařství uzavírá žebříček (stejně jako minulý týden). Svěží, sladký, částečně zkvašený hroznový mošt z Tramínu červeného s velmi nízkým obsahem alkoholu (4, 4 % obj.). Nejen pro ležérní odpoledne…

Žádné komentáře: