neděle 4. dubna 2010

VÍNO-TÝDNE: 6 nejprodávanějších v týdnu 29. 3.–4. 4.

Božím hodem velikonočním vyvrcholil svatý týden, křesťané slaví nejvýznamnější svátek církevního roku. Zmrtvýchvstáním Páně také končí čtyřicetidenní postní období (což se doufáme projeví i na vašich objednávkách ;-)). A jaká vína jste si v minulém týdnu vybrali ke sváteční tabuli, pro setkání s rodinou či přáteli a pro koledníky?
1. místo – Fragolino / Rocca dei Forti
Perlivé červené víno z Itálie uhájilo svoji vítěznou pozici z minulého týdne. Pokud jste jej (náhodou!) ještě nepili, zvažte nákup kolekce Best of… 2009 a vychutnejte si řádně vychlazené Fragolino třeba jako aperitiv.
2. místo – Chardonnay pozdní sběr 2008 / Réva Rakvice, řada Královna Kateřina
Chardonnay je nejoblíbenější bílá odrůda na světě. Toto suché Chardonnay s plnou ovocně květnatou vůní, na niž v chuti navazuje lískový oříšek, si můžete objednat třeba s pěti dalšími v krabici Naše nejlepší… Chardonnay.
3. místo – Cépage Rulandské šedé 2008 / Nové Vinařství
Nové Vinařství má tento týden v top 6 dva zástupce. Pomyslný bronz získává suché bílé Rulandské šedé neboli Pinot gris. Má zelenožlutou barvu, vůni lze charakterizovat jako minerální, kořenitou až zemitou. V chuti se opět objevuje zemitost až mineralita, zpočátku citrusové plody.
4. místo – EGO No. 70 – Chardonnay výběr z hroznů 2007 / MVZ
Chardonka z MVZ (Moravských vinařských závodů) se v našem žebříčku letos už objevila. Ovocité a osvěžující Chardonnay 2007 s intenzivní vůní zralých jablek a čerstvých bylinek můžete kroměvaltického Salonu vín ochutnat v naší exkluzivní krabici Lvi Salonu vín 2010. 
5. místo – Cépage Tramín červený 2008 / Nové Vinařství
Tramín červený mate svým názvem, který je odvozen od barvy bobulí, víno je to ale bílé. Pro Tramín je typická vůně růží, konkrétně v tomto Tramínu z Nového Vinařství vůně odkvétajících růží (a čerstvého liči). Jiné Tramíny a jiné vůně růží (vůně poupat, růží v medu…) nabízíme v kolekci Naše nejlepší… Tramíny červené.
6. místo – Svatovavřinecké rosé výběr z cibéb 2005 / Réva Rakvice, řada Slunce Moravy
Lahůdka závěrem: výběr z cibéb neboli hrozinek. Sladké růžové Svatovavřinecké je plné, extraktivní víno s vůní medu a kandovaného ovoce, která v chuti přechází do tónů čerstvé slámy. Pro milovníky sladkých, extraktivních vín jsme připravili krabici Červené bobule, v níž naleznete i toto Slunce Moravy.
Při psaní tohoto žebříčku popíjím… domácí kefír. Vyznačuje se hustou konzistencí, neprůhlednou bílou barvou, jemnou kyselostí ve vůni, která přechází i do osvěžující chuti. Prostě ať pijete co pijete, hlavně ať vám chutná! :-)
Na shledanou v neděli a úspěšný týden!

Žádné komentáře: