neděle 21. března 2010

VÍNO-TÝDNE: 6 nejprodávanějších v týdnu 15.–21. 3.


Přišlo jaro – Uvedli jsme dvě velikonoční krabice – Sáblíková je mistryní světa – Víno-klub lyžoval v Tramínu – Všem Radkům vše nejlepší k svátku :-) – Budeme mít na Facebooku příští týden 1 111 fanoušků? – Splní se Veronice sen a dostane od Radka vysněný dárek?

1. místo – Cépage Rulandské modré rosé 2008 / Nové Vinařství
Minulý týden třetí, tento týden jednička. Suché svěží růžové víno, ideální lék proti jarní únavě :-) Spolu s dalšími pětihvězdičkovými moravskými víny loňského roku si jej můžete připomenou v kolekci Best of… Víno-klub 2009.

2. místo – Fragolino / Rocca dei Forti
O stupínek níž sestoupily tekuté perlivé jahůdky. Ovšem věřím, že se stoupajícími teplotami poroste i zástup fanoušků tohoto červeného perlivého vína. Jedno z nejprodávanějších roku 2009.

3. místo – Pálava výběr z hroznů 2007 / Vinařství Krist
Krásná moravská odrůda, která vznikla ve šlechtitelské stanici ve Velkých Pavlovicích v roce 1953. Kristova polosuchá Pálava se vyznačuje kořenitostí a medově lahodnou chutí. Ochutnat ji můžete třeba s dalšími našimi neznámými odrůdami.

4. místo – Rulandské bílé výběr z hroznů 2007 / Vinařství Krist
Velice oblíbená Rulanda od Tomáše Krista – soudě podle opětovného umístění v žebříčku top 6. Svítivá barva, neuvěřitelně koncentrovaná a nekonečně rozmanitá vůně, v chuti se přezrálé hrozny ideálně snoubí s jemným taninem… Prostě jedno z tisíce nejlepších vín světa!

5. místo – Sauvignon pozdní sběr 2008 / Víno Hort
Hortův Sauvignon jsme vám přiblížili v našich Vínovinách ve čtvrtek a do dnešního večera jste měli možnost zakoupit jej v akci 5 + 1. Kdo tak učinil, dobře udělal, ostatním mohu doporučit krabici Rosé du… Hort 2009, kde pět růžových krasavic doplňuje tento příjemně ovocitý švihák.

6. místo – Ryzlink vlašský 2008 / Vinařství Šilinek
Ryzlink vlašský je odrůda velice náročná na teplé slunné polohy – takže pálavské svahy, na nichž se nacházejí vinohrady vinařství Šilinek, jsou naprosto ideální. Toto víno má příjemné ryzlinkové aroma s vůní květin a jemného zeleného jablka, typickou svěží chuť a výraznější kyselinku.

Třetí březnový týden výrazně převažují domácí vína nad zahraničními (5:1), bílá (4) vítězí nad červenými (1) a růžovými (1). Jaký bude příští týden před Květnou nedělí?
Na shledanou v neděli a úspěšný týden!

Žádné komentáře: