středa 24. února 2010

VÍNO-DNE: Ryzlink vlašský pozdní sběr 2008 / Mikrosvín, řada Flower line (pouze za 175 Kč)


Tento týden, kdy se naši olympionici rvou o medaile jako lvi, jsme se rozhodli zasvětit lvům vinařským – vínům, která bojovala (a bodovala) na nominačních výstavách a nakonec přesvědčila přísnou komisi degustátorů Národního vinařského centra, že patří mezi 100 nejlepších v České republice, a mohou se tedy pyšnit označením Salon vín.

Včera jsme vám představili jedno z mála červených vín, více než dvě třetiny vín v Salonu totiž tvoří vína bílá, odrůda Ryzlink vlašský je zastoupena devětkrát. Ovšem otevírat expozici Salonu na valtickém zámku může jen jedno víno, a tím je pro letošní rok Ryzlink vlašský z Mikrosu.

Mikulovský Mikrosvín i jejich řada Flover line, která přináší svěží aromatická vína, je vám jistě dobře známa. Ryzlink vlašský v pozdním sběru 2008 je typickým zástupcem vlašáku z Pálavských vrchů, který příznivě ovlivnily tamější vápenité půdy a hodně sluníčka.
Ve vůni i chuti vás potěší citrusové plody, mandarinka a pomeranč, které plynule přecházejí do jemné minerální slanosti a vůně slámy. Toto suché víno je příjemně svěží, plné, s dlouhou dochutí.

Ryzlink vlašský pozdní sběr 2008 budete moci ochutnat v Salonu vín ve Valticích od 27. února. U nás si jej můžete objednat buď v kolekci Lvi salonu vín 2010 (stále ještě se slevou!), nebo jako VÍNO-DNE za cenu 175 korun (platí do 25. února do 15 hodin, poté za 195 Kč).

Žádné komentáře: