středa 3. února 2010

VÍNO-DNE: Rulandské modré 2003 výběr z hroznů / Vinařství Josef Valihrach (jen za 399 Kč)


Ani sněhové bouře nás nezastaví v našem seriálu „Vinaři vybírají“. Od Šilinků z Pavlova se přesuneme jen pár kilometrů do Krumvíře, od bílého vína k červenému, od pozdního sběru k výběru z hroznů, od výtečného vína k vynikajícímu… k Josefu Valihrachovi a jeho Rulanskému modrému 2003!

Josef Valihrach, kterému nikdo neřekne jinak než Jožka, založil své rodinné vinařství jako jedno z prvních po roce 1989 a vede jej společně s bratrem. Po dvaceti letech se na chodu firmy podílí i jeho dcera a syn.

Vinařství Valihrach obhospodařuje asi 15 hektarů vinic a oproti jiným vinařstvím v jeho portfoliu najdeme hodně archivních vín, což je unikátní nejen u nás, ale i ve světě. Na prestižních vinařských soutěžích získává Jožka Valihrach velice pěkná ocenění, posledním – a velkým – úspěchem je titul Vinař roku 2009.

Rulandské modré 2003 výběr z hroznů, po kterém Jožka Valihrach dle svých slov v tomto zimním období sáhne večer nejčastěji, získalo titul champion v jarním kole Československé vinařské ligy 2006. Toto suché, v chuti plné víno cihlově červené barvy se výborně hodí k archivaci, ležením v lahvi jen získává na charakteru.

Radek má Rulandské modré velice rád, považuje jej za nejlepší moravskou modrou odrůdu (však si ho taky poskládal do své krabice), tak doufám, že dnes nebude váhat a objedná si větší než malé množství :-)

Rulandské modré 2003 výběr z hroznů nabízíme za 449 korun, ovšem jako VÍNO-DNE jen za 399 Kč (platí do 4. 2. do 15 hodin).

Žádné komentáře: