pondělí 1. února 2010

VÍNO-DNE: Rulandské bílé 2007 výběr z hroznů / Vinařství Krist (dnes jen za 199 Kč)


Prvorepublikový nakladatel Otakar Štorch-Marien objížděl každé jaro a podzim své knihkupce. Někdy to byla setkání spíše k pláči, třeba když se ho jeden knihkupec zeptal: „A on ten Čapek už vyšel taky česky?“, ale na většinu shledání vzpomínal majitel Aventina s milým úsměvem.

Radek a Veronika z Víno-klubu také podnikají několikrát ročně „spanilé jízdy“ za našimi vinaři. Vrací se dobře naladěni, s plným kufrem historek a výborných vín. A podobně jako minulý týden požádali naše dodavatele o tipy na nejlepší vína z jejich sortimentu, které jsme pak představovali v seriálu „Dodavatelé doporučují“ v rámci VÍNA-DNE, tento týden zahájíme sérií „Vinaři vybírají“ – tedy: které ze svých vín mají naši vinaři úplně nejraději?

Mladý vinař z Milotic u Kyjova Tomáš Krist vybral Rulandské bílé 2007 výběr z hroznů. Mluví o něm jako o svém miláčkovi – koneckonců, poslechnout si to můžete sami na našem videu – a bodejť by ne, toto víno získalo v obrovské konkurenci na soutěži Vinalies Internationales 2009 v Paříži zlatou medaili a řadí se mezi 1000 nejlepších vín světa!



Když si Rulandské bílé 2007 výběr z hroznů nalijete do skleničky, jako první vás upoutá slámově žlutá barva se zářivými odlesky. Vůně je neuvěřitelně koncentrovaná a nekonečně rozmanitá, okouzlí vás především medem, lipovými květy a rozinkami. Chuť je stejně jako vůně krásná a koncentrovaná, přezrálé hrozny se ideálně snoubí s jemným taninem.

Kromě nádherné zlaté medaile je Rulanské bílé i Tomášovou velmi oblíbenou odrůdou a pevně doufáme, že osloví i vás. V rámci VÍNA-DNE může být vaše za 199 Kč (tato cena platí do 2. 2. do 15 hodin), běžně jej prodáváme za 229 korun.


Anebo si kupte naši nejmedailovitější krabici Tomáše Krista, kterou pro vás připravila Veronika – Kristovy medaile – 19 medailí v krabici, kde „dnešní“ Rulanské bílé 2007 ve výběru z hroznů nemůže chybět!

Žádné komentáře: