úterý 9. února 2010

POCHOUTKA-DNE: Čokolády Amedei


Zatímco Američané se o letošním Valentýnu obdarují malými a nápaditými dárky, Češi prý raději odjedou na romantický wellness pobyt. Zamilovaní od své polovičky také mohou čekat parfém, kosmetický balíček, spodní prádlo nebo plyšáčka ;-/
Upřímně řečeno, parfém si raději vyberu sama, o škrábavé rudé krajky nestojím a plyšové medvídky jsem naposledy obdivovala ve druhé třídě základní školy. Chtělo by to prostě něco výjimečného…

A výjimečná je rozhodně toskánská čokoláda Amedei. Její výlučnost a nevšednost dokazuje třeba ocenění z loňského roku: získala prestižní „čokoládovou“ cenu londýnské Akademie čokolády Zlatý bob (za čokoládu 9, která obsahuje kakaové boby z 9 světových plantáží) a čtyři další medaile: dvě zlaté (za 70% Toscanu Black a Porcelanu), jednu stříbrnou (za 63% Toscanu Black) a jednu bronzovou.

Už několik let po sobě je oceňována například mléčná čokoláda s lískovými oříšky a třetí místo v kategorii nejlepší tmavá ochucená čokoláda získala hořká čokoláda s mandlemi.

Rodinná čokoládovna Amedei vznikla v roce 1990 v italském Toskánsku, založila ji Cecilia Tessieriová s bratrem Alessiem a pojmenovali ji podle příjmení své babičky z matčiny strany – Amedei. Ve firmě pracuje jen 25 lidí a sourozenci velmi dbají na dodržování starobylých poctivých receptur a postupů, ale také na kvalitu surovin, což dokazuje i titul Maître Chocolatier, který Cecilia obdržela jako první žena na světě.

Víno-klub vám v sekci Pochutiny nabízí 21 druhů čokolády Amedei. Od výše zmíněných tabulek přes dárkové kazety až po neobvyklé chuťové kombinace pralinek, od čokolád hořkých přes mléčné až po bílé či plněné sušeným ovocem.
Prozkoumejte naši nabídku, vyberte si svého favorita a přihoďte si ho do krabice s vínem. Nechte se zlákat výtečnou chutí poctivé čokolády!

Žádné komentáře: