neděle 17. ledna 2010

VÍNO-TÝDNE: 6 nejprodávanějších v týdnu 11.–17. 1.


V pondělí jsme v kanceláři uzavírali sázky, kdo nejlépe sestaví žebříček šesti nejprodávanějších vín druhého lednového pracovního týdne. Já jsem vsadila na Veroniku a udělala jsem dobře, protože její tipy vyšly na 90 %! A jak to tedy dopadlo?

1. místo – Fragolino / Rocca dei Forti
Červené perlivé víno s chutí i vůní jahod. Miláček žen, oblíbenec mužů, pravidelný účastník rodinných oslav a večerních posezení s přáteli. Najdete jej také v krabici Best of… Víno-klub 2009 – De luxe.

2. místo – Cépage Rulandské modré rosé, 2008 / Nové Vinařství
Svěží suché růžové víno, jedno z nejoblíbenějších moravských vín loňského roku. Oranžová až lososová barva krásně vyniká v elegantní čiré lahvi se šroubovacím uzávěrem. Koupit si jej můžete třeba v krabici Best of… 2009.

3. místo – Cépage Sauvignon, 2008 / Nové Vinařství
Suchý Sauvignon s typickou odrůdovou chutí a ovocnou vůní. Ucítíte broskve, citrusy a květy ovocných stromů. Nalijte si ho do skleničky a myslete na jaro. :-)

4. místo – Cuvée 2 Larus, 2008 / Nové Vinařství
Suchá bílá kupáž tří odrůd, Tramínu červeného, Chardonnay a Sauvignonu. Zelenožlutá barva, vůně odkvétajících růží, chuť kompotovaných máslových hrušek – krásná kompozice! Spolu s dalšími víny z Nového Vinařství jej najdete v krabici Best of… Nové Vinařství.

5. místo – Cépage Rulandské šedé, 2008 / Nové Vinařství
V barvě zelenožluté, ve vůni můžete rozpoznat citrusové plody a minerální, kořenité až zemité tóny, které objevíte i v chuti. Elegantní lahev doplňuje praktický a chic skleněný uzávěr.

6. místo – Cuvée 1 Slunečný vrch, 2006 / Nové Vinařství
Cuvée dvou bílých odrůd: Ryzlinku vlašského a Veltlínského zeleného. Ve vůni i chuti výrazné, kořenité.

Překvapilo vás naše top 6? Fragolino je známý trhák a na místech 2.–6. se projevilo avizované zvýšení cen Nového Vinařství, ale je vidět, že se řídíte heslem „dobrá hospodyňka pro pírko i přes plot skočí“ a „pro Nové Vinařství se místo vždycky najde“. A jak to dopadne příští týden?

Žádné komentáře: