pondělí 18. ledna 2010

VÍNO-DNE: Pinot blanc 2005, výběr z hroznů, vinařství Reisten (řada Maidenburg)



Jak jistě víte, tento týden probíhá Pražský vinný týden neboli oficiálně Prague Wine Week, a tak každý den představíme jednoho šampiona prestižní soutěže Prague Wine Trophy, kterou pořádá časopis Víno Revue. A protože jsem včera podlévala kuře s pečenou čekankou v hořčičné omáčce Rulandským bílým alias oficiálně Pinotem blanc z vinařství Reisten, začneme právě tímto vínem ;-) (No, ve skutečnosti tímto krásným pinotem ve výběru z hroznů začínáme proto, že vyhrál první kolo zmiňované soutěže, ale spojení vína s jídlem mi připadalo lákavější…)

Maidenburg čili česky Dívčí hrad je prémiová řada vinařství Reisten. Polosladký Pinot blanc z roku 2005, výběr z hroznů, který vám představujeme jako VÍNO-DNE, je cuvée odrůdy Pinot blanc, přičemž 75 % hroznů pochází z tratě Valtická a zbylých 25 % z tratě Nad Nesytem. Ve vůni ucítíte exotické ovoce, zejména ananas a žlutý meloun. Chuť je mohutná, daná vysokým podílem extraktu, cukr je velmi příhodně vyvážen kyselinkou.

Pinot blanc 2005, výběr z hroznů, získal s 86 body titul Pražský vinný šampion neboli oficiálně Prague Wine Champion v testu časopisu Víno revue. My vám ho nabízíme za 260 korun, ovšem pozor! Zbývá posledních 29 lahví, čili dlouho otálet se nevyplácí!

Žádné komentáře: