čtvrtek 21. ledna 2010

VÍNO-DNE: Müller Thurgau 2007 pozdní sběr / Mikrosvín, Flower line (jen za 165 Kč)


Představení čtvrtečního VÍNA-DNE začneme malým testem.

Jak vznikl název odrůdy Müller Thurgau?
a) byla pojmenována podle křestních jmen dvou rakouských bratranců, kteří tuto odrůdu vyšlechtili, Müllera Steina a Thurgaua Pospisila

b) vyšlechtil ji Němec pan Karl Thurgau, jehož nejoblíbenější literární postavou byla frau Müller (paní Müllerová), Švejkova posluhovačka

c) název odrůdě dalo příjmení šlechtitele Hermanna Müllera, který pocházel ze švýcarského kantonu Thurgau

Samozřejmě, c) je správně! Ještě doplním, že profesor Müller tuto odrůdu vyšlechtil roku 1882. V České republice se Müller Thurgau pěstuje ve všech vinařských oblastech a jedná se druhou nejrozšířenější odrůdu u nás.

Müller Thurgau 2007 v pozdním sběru z vinařství Mikrosvín z Mikulova získal titul Prague Wine Champion s 86 body. Výrobce tento Müller zařadil do řady Flower line, jejíž zástupce charakterizuje nejen květina na etiketě, ale i květinový buket, svěžest a lehkost. Müller Thurgau 2007 pozdní sběr je suché víno, ve vůni kořenitě ovocné, v chuti objevíte slanost s černým rybízem, v dochuti pak vyzrálou medovost.

Müller Thurgau 2007 pozdní sběr z vinařství Mikrosvín si můžete zakoupit v naší zbrusu nové krabici Best of… Galadegustace 2010 nebo samostatně za 175 korun – ovšem během dneška za zvýhodněnou cenu 165 Kč (platí do 22. 1. do 14 hod).

Žádné komentáře: