středa 23. září 2009

VÍNO-DNE: Fragolino - jahodová perlička


Celé léto jsme zvedali telefony s tím, jestli máme jahodové víno Fragolino. Žel, neměli jsme :o( Teď jsme ho našli! Je to Fragolino z Rocca dei Forti. Včera jsme jej degustovali a je opravdu luxusní - zejména jako aperitiv a zejména pro dámy.

Ptáte se, jak že se vyrábí? Zdálo se nám, že ve víně výrobci rozpouštějí jahodové bonbonky, není tomu tak! Naštěstí :o) Nejdříve vyrobí červené víno z odrůdy Sangiovese (známé zejména z toskánských vín - Chianti). Pro druhotné kvašení (aby ve víně vznikly bublinky) do vína přidávají sladký mošt ze zahradních jahod. Proto ve víně jahůdky působý velmi přirozeně. I když má Fragolino vyšší zbytkový cukr, bublinky v ústech působí svěže, proto není fádní a utahané, ale dokáže povzbudit - náladu i chuťové kalíšky.

2 komentáře:

Soňa řekl(a)...

Nic jepšího jsem nepila.Kdo má rád sladká vína,tak na tomto sektíčku si pochutná !!Nádherná vůně a ta chuť!!Už jenom samotný název Fragolino-JAHODOVÁ PERLIČKA .
Všem doporučuji!!

Anonymní řekl(a)...

Bezva perlivé sladké vínko pro velký holky k dortíčku.Voňavé jahůdkové.Chutná i těm kdo nemají víno v oblibě.K desertu na synově svatbě vítězilo.
Dobrou chuť Všem