pondělí 28. dubna 2008

Zážitkový víkend s Mikrosvínem

Datum: sobota 12.4.2008
Akce: Výlet výherců Víno-klubu do Dunajovic
Místo: Dolní Dunajovice, Perná, Mikulov
Počet vzorků: 21

Po dlouhém těšení jsme se konečně dočkali zážitkového víkendu s Mikrosvínem. Zahájili jsme jej poklidnou debatou u oběda v dunajovické restauraci Praha a střídmým popíjením dvou vzorků - Muškátu a Sauvignonu z Flower line :o)

Poté jsme se vydali objevovat slavné vinice, které jsou vysázeny na nejdražších polohách v ČR - v Perné to byla Železná a Goldhammer, v Březí pak Liščí vrch a Ořechová hora, v Dobrém poli - Daniel a v Dunajovicích jsme viděli Zimní vrch. Ten byl naštěstí vidět i z degustační místnosti, kde jsme skončili celí prokřehlí, protože hodně foukalo.

Atmosféra byla ale skleničku od skleničky vřelejší a veselejší. Zažili jsme také nefalšované sklepmistrovo naštvání, když objevil pachuť korku v tom nejdražším víně. Vrcholem večera bylo degustační menu, při kterém jsme snoubili pokrmy připravené šéfkuchařem hotelu Zámeček s vybranými víny Mikrosvínu. Musím říci, že chuťové pohárky, narozdíl od číslic na váze, plesaly.

Děkujeme kolegům z Mikrosvínu za vřelé přijetí a obrovskou péči. Kdybyste si chtěli tyto zážitky zkusit zprostředkovaně doma, doporučuji výběr vín Best of ... Mikrosvín.

Žádné komentáře: