úterý 27. listopadu 2018

Zimními červenými proti nachlazení

Zimní červená - Víno-klubUž týden se probouzíme do chladných rán, čistíme auta od sněhového poprašku a ve skříních hledáme čepice a rukavice. Můj recept na zahřátí je opravdu jednoduchý: zapálit oheň v krbu, pustit si jazz a se skleničkou červeného se uvelebit v křesle. Váháte-li nad tím, jaké červené si otevřít, inspirujte se naší novou kolekcí ZIMNÍ ČERVENÁ.

Když budete číst pozorně, dozvíte se, jak se díky červenému vínu můžete vyhnout chřipce!

Do naší nové kolekce ZIMNÍ ČERVENÁ jsme vybrali plná a tělnatá červená vína, která zahřejí svými odrůdově typickými výraznějšími tříslovinami a v druhém plánu i vyšším alkoholem. 

Náš zimní výběr dokonale doplní zimní, tedy hlavně masité a zvěřinové pokrmy. Užijete ho už při vaření nebo si jím vylepšete svůj recept. Trochou vína namarinujte maso nebo jej použijte do omáčky a zbytek lahve dopijete společně s už uvařeným jídlem. Zažijete dokonalou symbiózu chutí.

Navnadila jsem vás alespoň trochu? Tak se nyní pojďme společně podívat, na co konkrétně se v naší nové  kolekci červených vín můžete těšit:

NOVOSVĚTSKÁ ČERVENÁ ZDE REPREZENTUJÍ:
  • URUGUAYFamilia Deicas - Tannat Roble, 2016
    V chladných večerech vás skvěle zahřeje uruguayská národní odrůda zvaná TANNAT. Zajímavostí je, že se čte zepředu i zezadu stejně ;-) Jak už název napovídá, tato odrůda se vyznačuje výraznými taniny, po našem tříslovinami. Ve vůni vás dostane kombinace vyzrálého červeného ovoce a kouře, v chuti odhalíte jemné tóny dřevin.
     
  • ARGENTINA: Baudron - Cabernet Sauvignon OAK, 2013
    Argentinský Cabernet Sauvignon bude ideálním společníkem ke steakům s opečenými brambůrky. Charakteristická kouřová vůně s tóny pepře a hořké čokolády jen potvrzuje, že toto víno zrálo v dubových sudech.
     
  • JAR: Stellenrust - Shiraz, 2016
    Hrozny tohoto jihoafrického vína vyzrávaly ve dvou různých oblastech. Hrozny z Bottelary Hills se vyznačují vyšším cukrem a výraznějšími ovocnými tóny, zatímco z hroznů z oblasti Helderberg se dělají robustní a plná vína. Kombinací těchto dvou oblastí vzniklo dokonale vyvážené víno, které získalo Zlatou medaili na soutěži Prague Wine Trophy 2017.
Z EVROPSKÝCH ZIMNÍCH VÍN JSME VYBRALI TATO:
    Zimní červená -  Víno-klub
  • ITÁLIE: Vittorio Innocenti - Rosso di Montelpulciano DOC, 2013
    Víno z italské oblasti Montelpulciano se prezentuje výrazným projevem tříslovin a vyzrálého červeného ovoce. Ochutnejte toto zimní červené od bývalého profesora filozofie a nyní skvělého vinaře Vittoria Innocentiho.
     
  • FRANCIE: Domaine de Nidoleres - La Pierroune, 2014
    Tento jihofrancouzský Syrah má typické tóny zvané garrigue, které se vyznačují kombinací vůně přezrálého červeného ovoce a bylinek. Dále se v něm objevují odrůdově charakteristické vegetativní podtóny (vůně podhoubí a vlhkého lesa). Otevřete si k němu nějakou ponurou detektivku, ale nejlepší bude stejně v kombinaci s jehněčím na tymiánu!
     
  • ŠPANĚLSKO: Viňa Real - Rioja Reserva, 2013
    Všechna vína v naší kolekci jsou samozřejmě výborná, ale tato Rioja, která je v chuti jemně pikantní, je mým absolutním favoritem. A nejen mým... vinný kritik Robert Parker ji ocenil 94 body a ve vinařském magazínu Wine Spectator získala krásných  92 bodů. Hodí se na dlouhé zimní večery, protože se vyznačuje velmi dlouhou dochutí. 
Naši novou kolekci ZIMNÍ ČERVENÁ nyní koupíte jen za 1799 Kč.

P. S. Tato vína pijte dekantovaná, nebo je nechte rozdýchat ve velkých sklenicích, aby se krásně otevřela a rozvoněla. 

P.P.S. Výzkum vědců z Washington University School of Medicine potvrdil, že pitím červeného vína se můžete vyhnout chřipce. Je to díky flavonoidům, které působí v zažívacím traktu a poperou se za vás s možnými bacily. 

3 komentáře:

srisri řekl(a)...

Winter Reds Against Colds is an informative and timely article that highlights the health benefits of red fruits and vegetables during the cold season. The piece provides valuable insights into how these vibrant foods can boost immunity and ward off common winter ailments. The inclusion of specific fruits and vegetables, along with their nutritional profiles, makes it easy for readers to incorporate them into their diets. The writing is clear, engaging, and backed by credible research, instilling confidence in the advice provided. this article serves as a practical guide for maintaining optimal health during the winter months through the power of natural, nutrient-rich foods.
wills and estate lawyer near me

Margot řekl(a)...

Looks lovely, I want to write about it here - https://en.ibuyessay.com/proofreading.html!

romilly řekl(a)...

"Winter reds against colds" suggests the benefits of red wines during the colder months, hinting at their potential health perks. Red wines, often associated with antioxidants like resveratrol, are believed to offer immune-boosting properties that may help combat seasonal ailments. While moderate consumption of red wine is linked to potential health benefits, particularly in terms of heart health and antioxidant content, it's essential to emphasize that these advantages come with moderation. So, while enjoying a glass of red wine might provide a cozy and potentially health-supporting experience during winter, maintaining a balanced lifestyle and consulting health professionals for personalized advice is always recommended.
virginia personal injury lawyer
mutual consent divorce maryland