čtvrtek 16. srpna 2018

Nejmedailovější BMVinařství

V předchozích letech jsme si několikrát ověřili, že vinařství BMV (= Balgovo malé vinařství z Tvrdonic) vyhrávat opravdu umí! Ročník 2017 byl stejně úspěšný (ne-li úspěšnější) než ročníky předchozí ;-). V naší nové kolekci Best of.. BMVINAŘSTVÍ - nejmedailovější se sešla vína s celkovým počtem 13 medailí, z čehož je 8 zlatých! (A to jsou vybraná vína teprve na začátku své kariéry :-).
My vinařství BMV moc gratulujeme! Všechna vína jsme pečlivě ochutnali a museli jsme dát porotcům za pravdu. Nový ročník 2017 je opravdu super!



V naší nové kolekci tedy ochutnáte: 


Veltlínské zelené - pozdní sběr, 2017 (stříbrná medaile - Festwine 2018)Poté, co si tento Veltlín nalijete do skleničky, ho chvíli nechte jen tak. Víno se vydýchá, krásně se vám otevře a odhalí typickou odrůdovou aromatiku. Ve vůni najdete tóny nezralých zelených banánů. V chuti je víno ovocně šťavnaté s vyšší kyselinkou a dlouhým, banánovo-pepřovým závěrem. 

Ryzlink vlašský - pozdní sběr, 2017 (zlatá medaile - Vinařské Litoměřice 2018)
Vyšší alkohol (13,5 %) je vyvažován pěknou kyselinkou, a díky tomu působí tento Vlašák svěžím a lehkým dojmem a velmi příjemně se pije. Ve vůni najdete čerstvě vyloupané vlašské ořechy. V chuti víno působí jako citrusová marmeláda. Podávejte tento Vlašák například ke pstruhovi na másle s grilovanou zeleninou. 

Sauvignon - pozdní sběr, 2017 (zlatá medaile - Festwine 2018)
Ve vůni se objevují tóny exotického ovoce: kiwi a manga. V chuti je tento Sauvignon pěkně uhlazený a krémovitý s tóny arónie (černého jeřábu) a angreštového kompotu. Tento Sauvignon doporučuji kombinovat např. s řepovým salátem s kozím sýrem nebo s těstovinami s gorgonzolou. 

Chardonnay - pozdní sběr, 2017 (zlatá medaile - Valtické vinné trhy 2018)
Toto Chardonnay působí krémovým až skoro mazlavým dojmem. Zajímavá je ovšem vyšší kyselinka, která jinak plnému vínu dodává zajímavý minerální podtón. Chardonnay doporučuji podávat k těžším jídlům např. k makaronům se sýrovou omáčkou. Mimo zlatou medaili z Valtických trhů si přivezlo ještě stříbrnou medaili z Gran Prix Vinex.

Rulandské šedé - pozdní sběr, 2017 (zlatá medaile - Oenoforum 2018)
Toto Rulandské šedé opravdu zabodovalo! Mimo zlaté medaile ze soutěže Oenoforum 2018 získalo i zlatou medaile v soutěži Festwine. Na nás udělalo také velký dojem. Ačkoli je toto víno klasifikováno jako polosuché, pohybuje se těsně na hranici suchého a polosuchého vína. Víno působí plným dojmem. V chuti najdete tóny limetky, bílých květů a hrášku, na patře objevíte typickou chlebovinku.

Tramín červený - výběr z hroznů, 2017 (zlatá medaile - Valtické vinné trhy 2018)
A opět je to on! Náš oblíbený a milovaný Tramín červený z BMVinařství. Přesně takový, jaký má být. V předchozích letech jsme si ověřili, že je oblíbený i u vás, protože z našich regálů vždycky zmizel velmi rychle ;-). Tramín v novém ročníku 2017 je pěkně plný s typickými tóny liči a čajové růže. Ještě se u nás ani pořádně neohřál a už stačil získat tři zlaté medaile: z Valtických vinných trhů, ze soutěže Festwine a ze soutěže Oenoforum. 

Všechna vína z vinařství BMV v naší nabídce najdete zde: www.vino-klub.cz/bmvinarstvi















Žádné komentáře: