středa 7. února 2018

Prague Wine Trophy 2017 - kolekce Šampionů a 90plus bodových vín

Výsledky ročníku 2017 prestižní soutěže Prague Wine Trophy nám opět udělaly velkou radost a vzešly nám z toho dvě krásné, leč kusově omezené, kolekce: 


Obsahuje bílá vína, která v soutěži Prague Wine Trophy získala 90 a více bodů a tím pádem i Velkou zlatou medaili (Prague Premium Gold). Kolekce sdružuje svěží Sauvignony, Ryzlinky rýnské (jeden z ještě neodtajněného Salonu vín 2018 ;-) a skvěle obodovaný Ryzlink vlašský. V této kolekci jsou zastoupena vína ze 3 pětihvězdičkových vinařství soutěže PWT: Mikrosvín, Zámecké vinařství Bzenec a Stellenrust.



Vinařství Mikrosvín se díky svým vysoce hodnoceným vínům zařadilo mezi 28 pětihvězdičkových vinařství soutěže Prague Wine Trophy 2017. My jsme vám z těchto vín sestavili kolekci Šampionů, které rozhodně stojí za to ochutnat... dokud jsou...



Co značí jednotlivé názvy medailí? (které vám na webu zobrazujeme včetně bodového ohodnocení PWT)

Prague Wine Champion značí, že se víno stalo absolutním vítězem dané odrůdové kategorie. Druhou podmínkou je, že získá 85 a více bodů, jinak se titul Šampiona neuděluje.

Prague Regional Champion znamená, že víno bylo nejlepším vzorkem dané odrůdy v dané oblasti, a to navíc za předpokladu, že je zde zastoupeno minimálně 6 vzorků z daného regionu.

Prague Premium Gold získají vína s bodovým ohodnocením 90 - 100 bodů.

Prague Gold - vína s 86 - 89 body

Prague Silver - vína s 85 body

Rating vinařství:


Pětihvězdičkové vinařství je takové, které má průměr tří nejlépe hodnocených vín 90 a více bodů

Žádné komentáře: