pondělí 4. prosince 2017

Adventní kalendář a Vánoce v krabici

Vánoční atmosféra zaplavila (nejen) pražské ulice. Slavnostně se rozsvítil strom na Staroměstském náměstí, děti dychtivě otevírají políčka v adventním kalendáři a ulicí se line vůně svařeného vína. Slibovaná vánoční pohoda se občas mění ve stres a shon. My ve Víno-klubu bychom si přáli vám alespoň trochu usnadnit předvánoční období, a proto vám už nyní nabízíme vyladěnou kolekci k tradičnímu vánoční menu: 

VÁNOCE V KRABICI

Tato naše kolekce vám řeší nejen pitný režim na Štědrý den a Boží hod u vás doma, ale může být i originálním a chutným dárkem pro vaše blízké, kteří na vás pak budou celé svátky s vděčností myslet.

Oblíbenost této kolekce a fakt, že ji děláme už jedenáctým rokem, je obrovsky zavazující, chceme-li zároveň udržet vysoký standard vín a příjemnou cenu kolekce, abyste z ní měli o svátcích co největší zá(u)žitek ;-)
Letos si můžete vybrat kolekci se SEKTEM (perlivou) či bez sektu (neperlivou). Vánoční vína tradičně balíme do červeného odnosného vánočního kartonu. Pokud ale pokukujete po honosnějším dárku, objednejte si stejnou kolekci jako VÁNOCE V BEDÝNCE (perlivé).


A na co se letos můžete těšit?
Předně se musíte rozhodnout, zda oslavy Štědrého dne zahájíte už ráno či až před večeří. Pokud jste doma jenom 4, doporučuji podávat vybraný aperitiv již ke snídani. Sice (snad) neuvidíte zlaté prasátko, ale tento sváteční den bude hned veselejší. My doma totiž nikdy nestihneme vypít u večeře 2 lahve, takže i kapra zpravidla zapíjíme aperitivními bublinkami a víno ke kaprovi snoubíme až s chlebíčky... Proto doporučuji osvědčenou kombinaci Sekt Matthias k míchaným vajíčkům podávaným se sýrem parmazánového typu ;-)
 

  • Aperitivem v perlivé kolekci byl letos zvolen Sekt MATTHIAS - pravý sekt vyrobený tradiční šampaňskou metodou z odrůd Pinot blanc a Chardonnay. Kdyby vám snad chybělo to zlaté prasátko, tak Matthias se blýská velkou zlatou medailí z Texasu a zlatou medailí z Prahy (Prague Wine Trophy). Nebo se podívejte na jeho hvězdičky u nás (zde). Není divu, že byl aktuálně vybrán mezi 200 nejlepších vín v ČR. O tom, zda a jak se umístí v Salonu vín se rozhodne příští čtvrtek. Ale psst! 
     
  • Aperitivní post v neperlivé kolekci vyhrál náš exkluzivní Petanque Veltlín z Nového Vinařství. Toto krásně suché minerální víno připraví žaludek na náročné štědrovečerní hody.
     
  • Ke kaprovi se vždy hodí dobře vyzrálá burgunda. Letos jsme vám vybrali Chardonnay 2015 výběr z hroznů ze slavné slovácké viniční trati Vracov - Klínky. Vína z této trati se stala v posledních 5 letech 4x Šampionem Salonu vín. Ve čtvrtek se dozvíme, jestli to příští rok budu přepisovat na 5 Šampionů v uplynulých 6 letech ;-)  
     
  • K vánočnímu cukroví vám bude letos nejvíc ladit (nebo ledit) růžové ledové víno z odrůdy Zweigeltrebe s tóny lesního medu a kandovaného ananasu. Toto vzácné růžové vyzdvihli i porotci největší specializované soutěže růžových vín Le Mondial du Rosé ve Francii, kde mu udělili zlatou medaili. Pro zachování svěžesti si ho před podáváním vychlaďte.
     
  • Ke chlebíčkům, které si dáváte před odchodem na půlnoční mši nebo po ní, se nejlépe hodí suché a minerální bílé víno. Zlatým hřebem zlatého večera musí být to nejlepší víno, co vám aktuálně můžeme nabídnout. Nejlepší exemplář naší národní odrůdy z nejlepšího ročníku - Ryzlink vlašský 2015 ze Železné. Vychutnejte si ho v době, kdy utichne všechen shon a pěkně si u něj zameditujte. Čím víc lidí tou dobou usne, tím lépe pro vás ;-)
     
  • Klasikou naší vánoční kolekce je Tawny portské, které si svůj úkol plní coby aperitiv na 1. svátek vánoční. Nemusíte ho ale vypít celé, protože klidně vydrží i rok, pokud to tedy vydržíte vy a vaše sváteční návštěvy.
     
  • V kolekci nemůže chybět ani naše červené KLUB-VÍNO II - Cuvée 636, které jsme osobně namíchali tak, aby se hodilo ke svíčkové nebo ke kachně. Víno je nádherně elegantní, s tóny ostružinového džemu, višní, hořké čokolády, černého rybízu, jalovce a eukalyptu. Je ze skvělého ročníku, a proto tak nádherně zraje do krásy. Právě včera jsme ze sklepa, kde odpočívalo, přivezli další várku. Věříme, že KLUB-VÍNO důstojně završí vaše slavnostní hodování.

ADVENTNÍ KALENDÁŘ


Připravili jsme pro 24 překvapení v našem adventním kalendáři, který si můžete každý den otevírat na adrese: www.vino-klub.cz/advent. Každý den, od 1. do 24. prosince, vám odtajníme speciální vánoční nabídku. Sledujte stránku www.vino-klub.cz/advent, abyste žádný z našich dárků či akcí nepropásli. 

Nabídka na 4. prosince, kdy oslavujeme Barborky

Žádné komentáře: