pondělí 27. listopadu 2017

Novinky z Mikrosvínu

Mikrosvín je u nás dlouhodobě nejoblíbenějším a nejprodávanějším vinařstvím! (Co do počtu prodaných lahví, tak i v konečném součtu hvězdiček na našem eshopu ;-). Dnes vám nabízíme (některé lahve i exkluzivně) čerstvé novinky z jejich sklepa, i když použití slova čerstvé s víny ročníku 2015 je poněkud zavádějící... Vy už ale dobře víte, že na vína z Tradiční řady se prostě musí čekat a že se to vyplatí ;-)
  
Pečlivě jsme pro vás vína z Mikrosvínu prodegustovali
Kolekce: BEST OF... Tradiční řada 2015
Ročník 2015 byl pro vinaře mimořádný, což dokazuje i počet medailí, které Mikrosvín za svá vína získal na mnoha prestižních soutěžích. V této kolekci jsme napočítali celkem 11 zlatých medailí, a to je vinařství na soutěže moc neposílá. I Mikrosvín potvrzuje, že ročník 2015 byl rokem Veltlínu, proto jsou v této kolekci hned dva zástupci. Ochutnáte už téměř vyprodaný Veltlín z Liščího vrchu, který si můžete porovnat s jemně kávovým Veltlínem z viniční tratě Daniel. Dále se těšte na elegantní Rulandu bílou a limitovaně i minerální Rýňák. Vlajkovou odrůdou Mikrosvínu jsou samozřejmě Ryzlinky vlašské, proto tato jejich výběrovka obsahuje Vlašáky hned ze dvou tratí. Vlašák z Liščího vrchu si můžete otevřít rovnou, ale Železnou nechte raději uležet. Nebo ještě lépe. Využijte možnosti koupit nyní špičkové víno z výjimečného ročníku a porovnat je nyní a za rok. Zásoby se totiž rychle tenčí.

Kolekce: BEST OF... Květinková řada 2016
Vína v květinkové řadě jsou obecně svěžejší, voňavější a stylově se hodí na každodenní domácí popíjení. Na trh se uvádí zpravidla o rok dříve před Tradiční řadou. Kolekci zahajujeme téměř vyprodaným Veltlínem se slanou dochutí, pokračujeme nedostatkovým Sylvánem s tóny žlutého ovoce, bobkového listu a hřebíčku. Následuje Vlašák, který vznikl kupážováním hroznů ze tří různých viničních tratí. Díky tomu je krásně vyvážený, může se pít hned a určitě vás nezklame! O Sauvignonech z Mikulova se říká, že čím horší vůně, tím lepší chuť, a tak tomu je i v případě tohoto velmi pěkného svěžího Sauvignonu. Rulandské šedé s lehkým zbytkovým cukrem a bílými třešněmi v chuti potěší především romantickou dámskou duši. Kolekci zakončí Ryzlink rýnský s typickou meruňkovou vůní a minerálním závěrem.

Kolekce: VLAŠÁKY Z MIKROSVÍNU
Protože už dlouhá léta označujeme Ryzlink vlašský za naši národní odrůdu a protože Mikrosvín vyrábí jedny z nejlepších Vlašáků, sestavili jsme vám opět skvělou kolekci Vlašáků napříč viničními tratěmi, polohami a ročníky, včetně limitovaného množství Vlašáku z naší nejlepší a nejdražší viniční trati Železná. 

Kolekce: BEST OF... MIKROSVÍN
Průřezovou kolekci napříč řadami a odrůdami najdete jako obvykle pod názvem BEST OF... MIKROSVÍN. Můžete ji prochutnat předtím, než se rozhodnete ponořit do výše uvedených speciálních kolekcí. Ale neváhejte moc dlouho, zásoby nám docela rychle mizí, protože, jak už jsem také psala výše, Mikrosvín je u nás nejoblíbenější a nejprodávanější vinařství ;-)

Žádné komentáře: