úterý 20. prosince 2016

Vymazlený sekt z Mikrosvínu

Na ty nejváženější a nejslavnější se prostě čeká... Podobné je to i s víny, která jsou vybrána do Tradiční, tedy nejvyšší, řady vín z vinařství Mikrosvín. Vína z ročníku 2015 jsou aromatičtější a extraktivnější, takže jsou připravena k vychutnávání dříve než obvykle.

Využíváme tohoto náskoku a představujeme vám kolekci sestavenou z nejlepších novinek z Tradiční řady. Záměrně neříkáme nejlepších novinek z ročníku 2015, protože jsme do kolekce zařadili i nejvýznamnější produktovou novinku MIKROSVÍNU - Vinaře roku 2015, a sice klasický, v lahvi kvašený sekt, který zrál celých 42 měsíců!!! (Pro srovnání: minimální zrání pro sekt je 9 měsíců a pro Champagne 18 měsíců).

A protože je Sekt jejich prvotinou, opravdu ho vymazlili. Je postaven na Ryzlinku vlašském - naší národní odrůdě, kterou Mikrosvín prostě umí. Jako dosážní likér, který je vždy potřeba na dolití lahve po odstřelení kalů, posloužil vzácný bobulový výběr Ryzlinku vlašského ze Železné, který zrál v malých goncských sudech (136 L).

MIKROSVÍN SEKT 2012 je nádherně plný, elegantní, se svěžími tóny žlutého grepu a máslových sušenek. V ústech ucítíte příjemně jemné perlení. Po nalití jsem ve skleničce sektu cítila vůni kadidla. Tento vzácný sekt je přímo předurčen k doladění sváteční vánoční atmosféry i ve vašich příbytcích.

Co ještě v kolekci ochutnáte?
  • Výběrový, nektarinko-mangový Veltlín z Liščího vrchu, který je Šampionem Prague Wine Trophy (PWT). Určitě vám nemusím připomínat, že ročník 2015 Veltlínům extrémně sednul.
     
  • Neuburské je čím dál vzácnější odrůdou. Když je navíc zařazeno do Tradiční řady, tak proto, že je výjimečné. Těšte se na mnohovrstevnaté víno z výborně vyzrálých hroznů a přesto suché!
     
  • Šampiona Ryzlinků vlašských podle PWT vám už určitě nemusím více představovat. Je nádherně grepově- minerální. Prostě Vlašák, jak má být...
     
  • Viniční trať Purmice jsme několikrát vyhlásili tratí roku. Pochází z ní nejlepší Rulandy bílé, jako třeba tahle, s tóny bílých květů a pomerančové kůry. Ve své Ódě na Rulandu bílou jsem vám už svou slabost prozradila ;-)
     
  • Kolekci uzavírá nádherně šťavnatý a jemně kořenitý výběrový Rýňák. Skvěle obstojí i vedle moselských exemplářů!

Žádné komentáře: