úterý 19. dubna 2016

ĎÁBELSKÉ SVŮDNÉ ČERVENÉ LE DIABLE


Tetování hrdého vinařského mága Marca Zanettiho
Le Diable je první letošní vlaštovka od Gipsy Wines, kterou Vám s radostí představujeme. Jak už název spolku napovídá, jedná se tak trošku o vinný punk ;-) Členové Gipsy Wines se rádi a hodně vymykají všem tradicionalistickým představám o víně i vinařích. Dělají zajímavá nekonvenční vína, vše v malých sériích.

Lahodné červené jihofrancouzské víno je společným je společným dílem francouzského vinaře Julliena Lagahuzereho a italského vinařského mága Marca Zanettiho (Zio Porco Wines) 

Vínu říkají Cuvée Diabolique 2014 a je vyrobeno z Cabernetu Sauvignonu a Syrahu. Má neprůhlednou rubínovou barvu s nafialovělými okraji. Neprůhledné je i díky tomu, že není filtrováno, takže je jeho chuť plnější a širší. Stylově nám připomíná letošní mladé Beaujolais, hladké, elegantní a ovocné. V porovnání s ním má ale ještě méně kyselin a víc alkoholu (13 %), který je ale v celkové chuti vína krásně zakomponován, takže nikde netrčí.

V jeho vůni ucítíte zralé třešně, v chuti pak trpčí tóny aronie, které víno získalo z cabernetových tříslovin. V dlouhé, a díky Syrahu, i lehce pikantní dochuti, jsou tóny višní a vysokoprocentní hořké čokolády.

Díky etiketě víno působí opravdu "ďábelsky"
K vínu Le Diable se podle vinařů hodí pizza Diavolo a píseň "Sympathy for the Devil" od kapely Rolling Stones.  Abychom těch ďáblů neměli málo ;-).

Žádné komentáře: