úterý 23. února 2016

ZLATÉ TERROIRY ZE SALONU VÍN 2016

Za posledních 6 let získalo Zámecké vinařství Bzenec čtyři tituly absolutního šampiona Salonu vín. Tři z nich dostala vína ze skvělé viniční trati Vracov-Klínky. Nemáme se čemu divit, jelikož hlavní filozofií Zámeckého vinařství Bzenec je vyrábět vysoce kvalitní vína, což se jim i v letošním roce povedlo.V řadě Terroir Morava představuje Zámecké vinařství Bzenec vína ze svých nejlepších viničních tratí. Letos se jim do Salonu vín, tj. mezi 100 nejlepších vín ČR, dostalo všech pět.

A my jsme Vás o ně nemohli ošidit, tak jsme je sdružili do kolekce Terroirový LVI SALONU VÍN 2016. Těšit se můžete na:

Krásně plné víno s tóny moruše s nazrálou medovo-propolisovou dochutí. Výraznější kyselinka slibuje delší potenciál ke zrání v lahvi. Víno s vysokým bezcukernatým extraktem 28,4 g/l. 

Náš favorit! Skvělé víno s tóny bylinek a zeleného čaje. Chuť je suchá, čistá, plná až krémovitá, pěkně minerální s dochutí bílého mletého pepře. 

Tuto kolekci koupíte o 5 % levněji, než dává součet cen jednotlivých vín. 

Suché víno s vůní ananasu a máslových sušenek. Příjemná dochuť ovoce je obohacena o dochuť lístkových oříšků a vanilky. 

Klasický suchý Ryzlink, který v lahvi pěkně nazrává. Velmi dlouhá minerální chuť vybízí k dalšímu ochutnání ;).

Velmi svěží znojemský Veltlín, který byste v reálu na 0,7 g  zbytkového cukru a 5,3 g kyselin netipovali. 

  • Do kolekce Terroirový LVI SALONU VÍN 2016 jsme k těmto pěti vínům z řady Terroir přidali zlatý salónový Sauvignon 2014 z jejich dceřiného vinařství Mikrosvín, jehož hrozny pochází ze znojemské viniční trati Šanov - U Vinohradu

Žádné komentáře: