středa 9. prosince 2015

VÁNOCE DE LUXE... v bedýnce

Na základě množících se požadavků jsme sestavili i luxusní verzi oblíbené kolekce k tradičnímu vánočnímu menu: VÁNOCE DE LUXE. Struktura je stejná jako u "mateřské" kolekce Vánoce v krabici, jen je každé víno kvalitativně povýšeno o stupínek až dva.

víno-klub
Vánoce de luxe za 4899 Kč
  • Místo Prosecca si budete připíjet pravým šampaňským od špičkového rodinného pěstitele Pierra Peterse. Šampaňské je svěží, řízné a minerální, příjemně kulaté s nádechem oříšků a grapefruitů. Pierr Peters je jedním z prvních vinařů, jež začali lahvovat šampaňské pod svým vlastním jménem. Z 18-ti ha těch nejlepších poloh - Grand Cru - vyrobí až 160 000 lahví skvěle stárnoucího vína. Richard Juhlin, respektovaný kritik šampaňského, o jeho vínech prohlásil, že jsou "classically gorgeous", a byly oceněné čtyřmi z pěti hvězdiček. 
  • Oběd bude provázet úžasně elegantní a čisté Chablis 2013 s vůní po bílém květu, měkkých hruškách a mořském vánkem z vinařství Domaine Long-Depaquit. Už jeho jméno odkazuje k dlouhé a spletité historie, jež se začala odvíjet v roce 1128, kdy se opat Jean Depaquit rozhodl odejít z opatství a odkoupit k němu náležející vinice, mezi nimi i slavné monopolní Grand Cru vinice. Jednou z nich byla i Grand Cru poloha La Moutonne (ovce), která je nejstarší osázenou Grand Cru v Chablis.
  • 5 putnový Tokaj byl vyroben tradiční metodou namáčení cibét ve kvasícím moštu. Nejprve zrál dva roky v dubových sudech a potom ještě jeden rok v lahvi, aby si zachoval jedinečnou rovnováhu a mohl tak obohatit Štědrý den (a cukroví)! Podávejte vychlazené na 8-10°C.
víno-klub
Luxusní kolekce si samozřejmě zaslouží i luxusní balení, takže Vánoce de luxe okamžitě balíme do naší nové topolové bedýnky. Můžete tak mít krásný, originální a luxusně zabalený dárek, kde jsou obsažena vína, která musí každý vínomilec alespoň jednou za život ochutnat

  • Místo domácího Rýňáku se osvěžíte německý Ryzlinkem, jehož hrozny dozrávají na jižním svahu pohoří Haardt, kde jsou pro výrobu vína přímo exkluzivní podmínky. Expozice na slunci, které jemně ohřívá žluté pískovcové ornice, je ideální pro tepelnou ochranu. Podkladové jíly a křída poskytují dodávku vody a zároveň umožňují kořenům růst hluboko, což přináší složitost chutí a vůní ve víně. 
  • O menu prvního vánočního svátku patří červené maso. Proto jsme zvolili i červený aperitiv. V tomto luxusnějším vánočním speciálu najdete desetiletou rezervu Tawny, která pochází ze stáje slavného portského domů - GRAHAM´S, kde v roce 2007 vyrobili nejlepší portské na světě. Výhodou je, že lahev portského nemusíte hned vypít. Určitě Vám vydrží po celé svátky a možná až do hromnic. Rady na závěr, udržujte ho pod špuntem a pijte ho vždy lehce vychlazené!
  • Červené maso je potřeba zasnoubit s plným červeným vínem. Ze slavné severoitalské oblasti (Piemonte) jsme Vám vybrali skvělou Barberu, kterou vyrobil famózní vinař Luciano Sandrone, který ve víně umně snoubí moderní poznatky s tradiční odrůdou z mimořádných viničních poloh. Jeho Barbera d´Alba je plné červenofialové víno, které voní po zralých třešních a vanilce. Bude se skvěle hodit třeba k brusinkám nebo sladší omáčce. Zrála rok v sudu, takže si lehce poradí se silným červeným masem.

Žádné komentáře: