pátek 2. října 2015

VINAŘEM ROKU 2015 JE MIKROSVÍN MIKULOV

Titul Vinař roku se uděluje vinařství za nejlepší přihlášenou kolekci vín v prestižní dvoukolové soutěži, v jejíž porotě pravidelně zasedají i světoví degustátoři. 


Letos jich bylo celkem jedenáct, šest z nich s titulem Master of Wine. (Na celém světě má tento titul pouze 377 lidí!) O to víc nás těší, že John Salvi – Master of Wine, který se soutěže účastní coby degustátor už do jejího prvopočátku, prohlásil, že se kvalita našich vín neuvěřitelně zlepšila a že je na špičkové světové úrovni.

Mikrosvín se dostal do finále už několikrát, v uplynulých dvou letech však vždy skončil na těsném druhém místě. V roce 2013 mu na vítěze chybělo dokonce jen 0,7 bodů! Letos to konečně vyšlo na první místo, když za svou kolekci získal 513,8 bodů a zasloužený titul Vinaře roku 2015.

My už to říkáme dlouho, že vína z Mikrosvínu jsou čím dál lepší. Tradiční řada v ročníku 2012 je neuvěřitelně vyrovnaná a jejich suché Ryzlinky vlašské nemají obdoby. Ryzlink vlašský 2007 ze Železné jsme vyhlásili nejlepším moravským vínem všech dob. Mikrosvín je u nás ve VÍNO-KLUBU už po tři roky nejprodávanějším vinařstvím. Máme je moc rádi a zisk prestižního titulu jim ze srdce přejeme!!!

Zasloužený vítězný úsměv ;-)
To nejlepší z vinařství Mikrosvín Mikulov si užijete v kolekci VINAŘ ROKU 2015, ve které najdete i (už jenom dvě) oceněná vína:
               
  • Meruňkový Ryzlink rýnský 2013, který si přivezl medaili i ze San Franciska

  • Nový Sauvignon 2014 z květinkové řady, ve kterém se prolínají tóny angreštu a bílého rybízu.
  • Místo drahého sladkého Chardonnay 2005 výběr z bobulí, které si k otevření zaslouží speciální příležitost (třeba oslavu 50tých narozenin), jsme do kolekce přidali oblíbené Chardonnay 2013 z trati Rosentické se šťavnatě pomerančově-slanou chutí. 
  • Na ledový Ryzlink vlašský 2012, který taktéž patřil do vítězné šestice, ještě čekáme. Namísto něj jsme do kolekce přidali Ryzlink vlašský 2012 z Liščího vrchu, protože Vlašáky z Mikrosvínu jsou prostě nejlepší! 
  • Kolekci jsme doplnili ještě Rulandským šedým z řady Flower line. V chuti se krásně vyjímají mandarinky a třešně, které jsou doplněné dlouhou a plnou vůní pomerančové kůry a mandlí. 





Žádné komentáře: