čtvrtek 8. listopadu 2012

 LAHOFER HLÁSÍ KONEC!


Vinařství Lahofer letos ukončilo sklizeň dříve než loni, a to dokonce o tři týdny! Kvůli extrémním zimním mrazům a letním suchům se letos posbíralo téměř o padesát procent méně hroznů než loni. Antidepresiva si však ještě nechystejte, Lahofer 2012 bude stejně skvělý jako ten loňský, bude ho prostě méně! [text:Tereza Kubíčková - [email protected]]


Nejvyšší cukernatost se už tradičně rýsuje u Sauvignonu z dobšické tratě U Hájku. Toto víno půjde do lahví s přívlastkem výběr z bobulí (ten loňský můžete ještě ochutnat, máme ho tady). Lahofer i letos nabídne svým zákazníkům Pálavu (loňské zbývá už jen pár lahví) a Muškát moravský (2011 si snad ještě ochutnat stihnete), akorát to bude to v menších šaržích než loni.

 
Předzvěstí kvality letošní sklizně jsou dva Mlaďoši 2012. Koncept už důvěrně znáte. Vinařství Lahofer každoročně přichází s jednou mladou Růžovkou (MLADÁ LAHOFERKA) a jedním mladým bílým vínem (MLADÝ LAHOFER). Letos zasnoubilo řeckou krásku a římského krasavce. Nadpozemsky krásný pár – bohyně lásky a krásy Afrodita a David, kult krásy mužského těla – symbolizují antický princip souladu krásy těla a duše, který se v těchto mladých vínech odráží.


Mladá Lahoferka, Svatovavřinecké rosé 2012, se vyznačuje ovocnou vůní rozkvetlého třešňového sadu a růží, v chuti má výraznější kyselinku v harmonii se sladšími tóny přírodního hroznového cukru z čerstvých hroznů.

Mladý Lahofer, Müller Thurgau 2012, má příjemnou kyselinku s dochutí po broskvovém kompotu. Svěží ovocné tóny ve vůni nabízejí jemně kořenitý muškátový květ. Toto polosuché víno je vyrobeno z odrůdy Müller Thurgau a Muškát moravský.

Žádné komentáře: