pondělí 6. srpna 2012

VÝLET: VÍNO-HRADY 

POZNÁVACÍ ZÁJEZD DO JIHOFRANCOUZSKÉHO VINAŘSKÉHO REGIONU LANGUEDOC – ROUSSILLON - (středa 26.9. - pondělí 1.10. 2012)
6-denní letecký eno-gastronomicko-poznávací výlet

Zveme Vás na návštěvu největšího z vinařských regionů na světě – Languedoc-Roussillonu v jižní Francii (200.000 ha)

Languedoc-Roussillon - poněkud zapomenutý a opomíjený, ale se slibnou budoucností - nejteplejší region ve Francii, geologicky i historicky velmi bohatý. Vínu se tady daří již více než 26 století. Historická cesta Via Domitia, která spojovala řeku Rhónu s Pyrenejemi, se stala pojítkem s minulostí. Dalším pojítkem je Canal du Midi ze 17. století, který spojuje Středozemní moře s Atlantikem. K tomu starobylé katharské hrady, půvabná údolí, rovinaté pláně i pahorky pokryté vinicemi, z velké části v nehostinné kamenité pustině zvané garrigue.

Na podzim je tu krásně. Ne příliš horko, ale slunečno, vinice v plné sklizni, ve vzduchu voní moře. Pojeďte s námi užít si podzim v jižní Francii! Kromě regionu Roussillon navštívíme jižní vinařské kraje regionu Languedoc (Fitou a Corbières), ovšem budeme bydlet v Roussillonu - menším ze dvou regionů, které se spojily, aby vytvořily největší vinařský region na světě s více než 200 000 ha produktivních vinic. Roussillon se přimyká ke Španělsku a klima kromě Středozemního moře ovlivňují také horské masivy Pyrenejí. Pohled na sluncem zalité údolí a zasněžené vrcholky v dálce je nezapomenutelný. Čeká Vás spousta zajímavých a ojedinělých zážitků, nejen eno-gastronomických, ale také zhlédnutí přírodních krás i trocha historie.

Počet účastníků výletu je omezen na 22 osob, proto prosíme o rychlé rozhodování a závazné rezervace.

V případě zájmu nás obratem kontaktujte a rezervujte si místo, letenky je třeba zakoupit co nejdříve, dokud je jejich cena přijatelná.

PROGRAM
1. den (středa 26.9.)
13:10 odlet z Prahy (letiště Ruzyně) do Toulouse (přílet 15:15), transfer do Castelnou (cestou návštěva vinařství a středověkých hradeb Carcassonne)

2.-5. den (27.-30.9.)
Každý den po snídani výlety za krásami Roussillonu a jižního Languedocu proložené degustacemi u vinařů a snoubením vín s pokrmy ve vinaři doporučené restauraci… 

6. den (pondělí 1.10.)
Odjezd z Castelnou před svítáním v 5:30, v 10:30 odlet z Toulouse do Prahy (přílet 12:35)



Plánované degustace:
1) Domaine de Nidoleres (Cotes du Roussillon a Muscat de Rivesaltes)
2) Coume del Mas (Collioure)
3) Manya Puig (Banyuls)
4) Domaine Serrelongue (Cotes du Roussillon Village a Maury)
5) další vinaři v jednání


V ceně výletu jsou:

A. Letenky: Praha – Toulouse a zpět s Airfrance (www.airfrance.cz),
tam 26.9.2012, odlet 13:10, přílet 15:15,
zpět 1.10.2012, odlet 10:30, přílet 12:35

B. Transfery:
Autobus nás odveze z/na letiště a který bude každé ráno v 9:15 přistaven před Castelnou aby nás vozil horemdolem po Roussillonu.

C. Ubytování včetně snídaní
Ubytování ve čtyřech samostatných domcích pod zámkem Chateau de Castelnou z 10. století. Snídaně formou bufetu v ceně – domácí džemy, domácí paštiky, šunka, sýry, bageta, croissant …

D. Obědy/večeře
Obědy a večeře o dvou až třech chodech, kdy každý chod je doprovázen jiným vínem. Budeme se snažit aby alespoň několik obědů nebo večeří bylo řízeno přímo vinařem nebo jeho zástupcem. K jídlu si budeme vybírat vína z navštívených vinařství.



Předpokládané náklady: 20.500 Kč/ osoba + případné vícenáklady (vína k jídlům, k večernímu posezení - bude odsouhlaseno před jejich nákupem, korkovné, povlečení apod.). Více náklady budou doúčtovány po našem návratu.



Žádné komentáře: