pondělí 30. července 2012

NOVÉ BOBULE - o celý 1,0 l v krabici víc než dřív

Doufáme, že jste si ode nás krásně odpočinuli a že jste svou deštivou trudnomyslnost zapíjeli chutnými vinnými drinky :-)

My jsme celou svou načerpanou energii vložili do výroby kolekce, která je naše nejprodávanější, nejstálejší a nejoblíbenější: BOBULE. Jedná se o vína s nejvzácnějším přívlastkem, kterých je vždy málo a která se vždycky rychle vyprodají, proto jsme rádi, že Vám tuto kolekci můžeme opět nabídnout. Narozdíl od předchozích verzí jsou v krabici zastoupeny 4 lahve bobuláčů o objemu 0,75 l (místo běžných 0,5 l), tzn. o celý jeden litr bobulového vína navíc.
víno-klub

Kolekci BOBULE koupíte za 1190 Kč (místo za běžných 1274 Kč).

Kolekce obsahuje dvě známá pětihvězdičková vína z Révy Rakvice - Tramín a Chardonnay - tato jsou balena do půllitrových lahviček. Další dva bobuláče, Sauvignon a Tramín, pochází ze Znojemska z vinařství Lahofer, a jsou to exempláře, na kterých se můžete dané odrůdy naučit. Sladší vína jsou oblíbená zejména proto, že mají intenzivnější a tedy i přímočařejší chuť. Nemusíte v nich dlouho něco hledat, ale rovnou si to vychutnáváte. Jsou to taková "kousací vína", jak já říkám :-)

Krásně plné a navíc uleželé je Chardonnay od Patrika Staška z vinařství NaturVini. Doporučuje ho k sýrovým dezertům, které si mimo jiné i sám vyrábí. Ochutnejte brie, nivu nebo kozí goudu s jeho vinným želé a zapijte to tímto bobuláčem, úžas!

Zlatým hřebem kolekce BOBULE, i když je oceněna "jen" stříbrnou medailí z Valtických vinných trhů, je Pálava z Pálavy od Vinaře roku 2011 - Volaříka. Po Tramínu zdědila vůni čajové růže a díky svému místu narození má obrovsky dlouhou minerální dochuť. Naštěstí je také ve velké - 0,75 l - lahvi, ale troufám si trvdit, že ani tato velikost není pro tu nádheru dostatečná :-)

Všechna vybraná vína jsou velmi extraktivní a plná, nejedná se jen o sladkou vodu, ale o zkoncentrovanou slast, podpořenou šťavnatými kyselinkami. Vhodně doplní předkrmy z kachních jatýrek, jednohubky s paštikou, sýrové dezerty nebo ovocné saláty, zmrzliny či palačinky. Náš tip! Použijte do dezertů ovoce, které jste předtím namočili do dezertního vína.

Pokud jste spíše na sušší vína, doporučujeme naše dvě nové kolekce: Suchá bílá - domácí za 1090 Kč nebo Suchá bílá - zahraniční za 1590 Kč, anebo si můžete otestovat nejlepší suchá bílá podle MF DNES - Best of... 2011 - bílé za 1090 Kč.

Pokud se počasí uletní a dovolí nám opět grilovačky nebo pikniky, doporučuji kolekci LETNÍ PITÍ za 999 Kč, která jsou jako stvořená pro letní menu a radovánky a ke kterým nebudete potřebovat žádný otvírák!!!

Závěrem si dovolíme zdůraznit poznatek Prof. Šamánka, že pít bychom měli každý den. Cestou ke zdraví je pravidelnost konzumace rozumných dávek alkoholu. Díky tomu si snižujete riziko vzniku infarktu, mozkové mrtvice, ischemické choroby srdeční nebo cukrovky. Alkohol totiž čistí trubky a podporuje vznik dobrého cholesterolu a snižuje výskyt špatného cholesterolu. Pozor, abstinence není zdravá. Abstinenti mají stejná zdravotní rizika jako alkoholici (ve daných nemocech...) Celý rozhovor Prof. Šamánka naleznete na našem facebooku.

Žádné komentáře: