úterý 5. června 2012

BEST OF... KOŘÍNEK 

Nové vinařství jsme Vám u nás naposledy představili už skoro před čtvrtrokem (14. 3.), což bylaKrásná hora ze Starého Poddvorova. V mezičase jsme ale nelenili a seznámili jsme se s klukama z Hnanic, Pepou a Peťou z Vinařství Kořínek.

Jsou to nejen sympaťáci, ale dělají i dobrá vína. Jak Petr často říká, líbí se mu tam taková ta kořenitost, tzn. mají dvojnásobný kořínek :-) Protože vinaří na znojemsku, podílí se i na vzkvétající slávě typických a aromatických vín z našeho prvního apelačního systému - VOC Znojmo. Letos jich mají uznaných ze všech nejvíc, celkem pět - 2 x Rýňák, 2 x Sauvignon a 1 x Veltlín. Jejich Rýňák - šarže 20 - jako jediný uchvátil všechny VOC degustátory tak, že ho do světa pustili v maximální možné shodě 13 : 0 hlasů.




BEST OF... KOŘÍNEK za 999 Kč místo za 1084 Kč

V nabídce ale nemají jenom "znojemská" vína (RR, VZ a SVG). Můžete si ji koneckonců sami prostudovat na adrese: www.vino-klub.cz/korinek. My jsme je všechny prodegustovali a vybrali jsme Vám náš BEST OF... Nerada používám klišé, že to bylo těžké rozhodování, ale bylo...

V našem výběru BEST OF... KOŘÍNEK tedy naleznete kabinetní Veltlín, který je narozdíl od těžšího a kořenitějšího VOC, svěží, lehký a snad nejcitrusovější, co jsme kdy pili. Je to takový ten rakouský typ svěžího ovocného Veltlínu, aneb skvělé pití na žízeň (ale bez pejorativ...).
Ve výběrové krabici by nemohla chybět vína VOC Znojmo. Zařadili jsme sem kromě slavného nejlepšího VOC Rýňáku, který už znáte z kolekce BEST OF... VOC ZNOJMO 2011 a který jste si očividně oblíbili stejně jako já a degustátoři z VOC komise, i Sauvignon VOC Znojmo - šarže 2. Kromě klasických tónů rybízu a angreštu Vás uchvátí svou specifickou pikantní dochutí, a proto se mu říká "papričkový". (Ono se to totiž v těch šaržích špatně pamatuje, takže musí nastoupit přezdívky).

Kříženec znojemských odrůd, originální cuvée Veltlínu a Rýňáku, kterému zůstal možná zvláštní, ale originální původní pracovní název VeZeteRR je můj oblíbenec, protože v sobě kombinuje to, co mám ráda. Svěžest, sílu i tělo. Je to takové kousací víno. 

Další kousací letní víno je malinový Zweigl rosé, který si můžete přikoupit i v lehce naperlené variantě (frizzante) s originálním názvem "Perlí to" :-) 

Z elegantních odrůd je zde zastoupena zatím jen Rulanda bílá. V budoucnu se ale určitě můžete těšit na více pokladů v burgundském stylu, které zatím odpočívají v sudech a čekají na svou chvíli slávy.

Best of... KOŘÍNEK za 999 Kč (místo za 1084 Kč) - zaváděcí cena platí jen týden - tedy do 12. 6. 2012
Všechna vína od Kořínků najdete na adrese: www.vino-klub.cz/korinek.



LETEM SVĚTEM:
1/ Ještě dnes si můžete výhodně předobjednat kolekci Moselských Ryzlinků za 1399 Kč. Odesílat je začneme od 11. 6.

2/  Už jen dnes platí akční nabídky 5 + 1 na Volaříkovy Vlašáky a Volaříkovy Růžáky.

3/ Do nabídky domácích destilátů přibyla HRUŠKOVICE. Máme tedy slivovici, jablkovici, višňovici a nově i hrouškovici v různých velikostech lahví. Vybírejte na adrese: www.vino-klub.cz/moravska-slivovice


Žádné komentáře: